Manfred Weber cere Guvernului României să NU propună comisar european interimar

Liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

107 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber cere Guvernului României să NU propună comisar european interimar

Manfred Weber cere Guvernului României să nu propună comisar european interimar

„Salutăm decizia guvernului estonian de a nu propune comisar european interimar pentru restul de mandat, evitând astfel irosirea inacceptabilă a banilor contribuabililor. Acum cerem Guvernului român să procedeze la fel. Procesul de aprobare trebuie oprit”, a scris Manfred Weber, marţi, pe Twitter.

Preşedintele Comisiei CONT Monica Hohlmeier i-a transmis, săptămână trecută, o scrisoare preşedintelui PE David Sassoli în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea a invocat faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va anunţa, marţi, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Rovana Plumb este propunerea României pentru funcţia de comisar european, propunere acceptată de preşedintele CE.

Ursula von der Leyen va anunţa şi portofoliile pentru comisarii europeni. Aceştia urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit publicaţiei Le Monde.

Taguri:
weber,
ppe,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici