Manifest semnat de 14 membri ai PSD care îl sprijină pe Geoană, unul anunţându-şi demisia

Paisprezece membri ai PSD Petroşani au semnat un manifest prin care îşi exprimă sprijinul pentru Mircea Geoană şi au susţinut că îl vor urma în noul partid, unul dintre ei, Constantin Alexandrescu, anunţându-şi, duminică, demisia.

1667 afișări
Imaginea articolului Manifest semnat de 14 membri ai PSD care îl sprijină pe Geoană, unul anunţându-şi demisia

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax foto)

Manifestul a fost citit, duminică, într-o conferinţă de presă, de opt semnatari ai acestuia prezenţi.

"Excluderea lui Mircea Geoană este o pată neagră pe istoria PSD care nu va putea fi corectată decât printr-un congres care să repare greşeala făcută. PSD a renunţat la democraţie, iar liderii săi actuali la demnitate pentru a contrasemna şantajul lui Ponta care i-a ameninţat că dacă se va ajunge la congres ei nu vor mai ajunge preşedinţi", se arată în manifestul citit de grupul protestatar.

În manifest se mai arată că Mircea Geoană nu va mai accepta funcţia de preşedinte al Senatului chiar dacă îi va da dreptate Curtea Constituţională.

"Victor Ponta a împrumutat modelul baronilor locali din PSD. Ce încredere am mai putea avea în Victor Ponta, Negoiţă, Bănicioiu, Rizea, Şova? Poate fi lăsată ţara pe mâna unor astfel de oameni cu uriaşe probleme de imagine?", se întreabă semnatarii documentului.

Cei prezenţi la conferinţă au precizat că nu se mai regăsesc în PSD şi că îl vor urma pe Mircea Geoană în noul proiect politic.

Totodată, unul dintre semnatarii manifestului, Constantin Alexandrescu, fost şef de campanie PSD la alegerile prezidenţiale, şi-a anunţat public demisia din PSD Petroşani.

Contactat telefonic, preşedintele PSD Petroşani, Ioan Rus, a spus că grupul de iniţiativă a manifestului nu l-a anunţat despre intenţia făcută publică duminică.

"Odată ce şi-au exprimat intenţia de a îl urma pe Mircea Geoană înseamnă că sunt cu un picior în afara partidului. Nu pot fi membri în două formaţiuni politice. Săptămâna viitoare voi convoca Comitetul Executiv al PSD Petroşani pentru a lua o decizie în ceea ce îi priveşte", a spus Ioan Rus.

PSD Petroşani are 595 de membri, iar semnatarii manifestului susţin că jumătate dintre aceştia vor părăsi partidul.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce marţi a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN. El a contestat la Curtea Constituţională, miercuri, hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea mandatului său de preşedinte al acestei Camere legislative.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană vizează în proiectul său politic constituirea unui partid care să fie înscris la Tribunal în prima parte a anului 2012 şi care până în martie să aibă grupuri parlamentare proprii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici