Geoană vrea partid la Tribunal în prima parte a lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană vizează în proiectul său politic constituirea unui partid care să fie înscris la Tribunal în prima parte a anului 2012 şi care până în martie să aibă grupuri parlamentare proprii, au declarat surse parlamentare.

907 afișări
Imaginea articolului Geoană vrea partid la Tribunal în prima parte a lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie

Geoană vrea partid la Tribunal în prima parte a lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Sursele menţionate au precizat că Geoană vizează ca până în martie 2012 la noua formaţiune să adere 20-25 de parlamentari, deputaţi şi senatori, astfel încât să se constituie grupuri parlamentare proprii, în condiţiile în care este necesar un număr de şapte senatori şi 12 deputaţi pentru constituirea acestora.

Totodată, la noua formaţiune a lui Mircea Geoană este prevăzut să adere patru sau cinci preşedinţi de Consilii judeţene până în februarie-martie 2012.

Formaţiunea pe care Geoană vizează să o constituie va fi una de centru, au mai arătat sursele menţionate. Potrivit aceloraşi surse, această formaţiune se va constitui într-o primă etapă într-o mişcare politică, urmând ca în etapa a II-a, respectiv în prima parte a anului 2012, să fie înscrisă la Tribunal, astfel încât să poată participa cu candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Sursele menţionate au precizat că formaţiunea lui Geoană va avea un model de organizare diferit de cel al unui partid politic tradiţional, urmând ca la nivelul fiecărui judeţ să fie constituit un grup de iniţiativă care să se remarce prin acţiuni politice.

Sursele citate au mai arătat că primarii care vor adera la formaţiunea lui Geoană vor face acest lucru în preajma alegerilor, având în vedere că, potrivit legislaţiei în vigoare, îşi pot pierde mandatul dacă fac acest lucru mai devreme.

Mircea Geoană a fost revocat miercuri din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce marţi a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici