Mircea Geoană a fost exclus din PSD: Adio tovarăşi, pe curând prieteni

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN, marţi, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri. Dezbaterile din CExN au durat aproape patru ore.

3419 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană a fost exclus din PSD: Adio tovarăşi, pe curând prieteni

Mircea Geoană (Imagine: Thomas Campean/Mediafa Foto)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că PSD nu se va reforma câtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, el precizând că Victor Ponta este o marionetă a acestora, "cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter".

"Din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de Iliescu şi Năstase nu are vreo şansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter, cu un ton suburban. Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective, nu am vazut niciodată atât de puţină decentă în relaţiile din partid", a spus Geoană.

Geoană a vorbit despre "această execuţie stalinistă pentru un motiv nici măcar astăzi cunoscut".

"Mă îndurerează pentru că a fost vorba despre o decizie anunţată. Ponta şi-a pus demisia pe masă şantajând colegii. Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi", a spus Geoană.

Decizia de excludere din PSD a fost, în opinia lui Geoană, "profund nedreaptă", el spunând că la 18.03 a primit, pentru prima dată de când a început această "nebunie", "aşa-zisele" acuze.

"Ponta şi acoliţii bat câmpii în ceea ce priveşte aşa-zisele acuzaţii. Doar astăzi au fost capabili să producă un document după mascarada de la Comisia de Integritate", a spus Geoană.

  • Adio tovarăşi, pe curând prieteni

"Nu mă despart de partid, mă despart de o parte din această gaşcă care se pretinde că este conducere de partid. Nu mă despart de membrii noştri, nu mă despart de votanţii noştri, nu mă despart de milioanele de români care m-au votat şi de cei care poate nu m-au votat şi azi poate că regretă acest lucru. Rămân fidel ideilor mele politice, dar nu pot să fiu în compania unor oameni care nu au minimul respect să spun pentru ce eşti acuzat, care sunt lucrurile reale care îţi sunt imputate", a spus Geoană.

El a adăugat că "nebunia" excluderii sale, care nu se ştie de unde a pornit, face un grav deserviciu partidului şi este o dezonoare pentru cei care au intrat într-o astfel de "complicitate şi conjuraţie".

"Am nevoie şi eu de câteva zile ca să mă liniştesc. (...) E un moment foarte greu din punct de vedere al unei vieţi petrecute în slujba unei idei frumoase. Dar după câteva zile de cumpănire vreau să vă asigur că viaţa mea politică va continua. Cu o parte din aceşti colegi ai mei am să mă reîntâlnesc într-o formă sau alta în politică. Într-o formă sau alta ne vom reîntâlni. Cu alţii, nu ne vom mai întâlni nicodată, pentru că nu merită să mai fie în politică", a spus Geoană.

El şi-a încheiat declaraţia cu presă cu formula: "Adio tovarăşi, pe curând prieteni", nu înainte, însă de a acuza faptul că şedinţa CExN a fost o "sală de execuţie".

"La finalul unei şedinţe în care măcar s-a vorbit adevărat şi s-a votat la ordin pot să spun celor din sala de execuţie: «Adio tovarăşi, pe curând prieteni». Vă mulţumesc foarte mult", a spus Geoană, fiind apludat de cei care au venit să îl susţină.

  • Iliescu este o piază rea a acestui partid, el aduce ranchiună

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că Ion Iliescu este o piază rea a PSD, aduce ranchiună şi nu l-a vrut pe Adrian Năstase preşedinte, motiv pentru care Traian Băsescu a devenit şef al statului.

"Iliescu este o piază rea a acestui partid. El aduce ranchiună. Iliescu nu l-a vrut pe Năstase şi astfel Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu", a spus Geoană, după şedinţa CExN în care a fost exclus din partid.

  • Ponta şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii din CExN cu un risc de instabilitate

"A fost vorba de o decizie anunţată. Domnul Ponta, aşa cum a spus, şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. Vreau să spun că înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi", a spus Geoană.

El a afirmat, imediat după şedinţa CExN, că are un sentiment de mare tristeţe şi în acelaşi timp de eliberare.

"Această execuţie planificată, această formă de-a dreptul stalinistă de a elimina din partid un fost preşedinte pentru un motiv nici măcar azi cunoscut mă îndurerează pentru că cinci ani am condus acest partid alături de mulţi oameni faţă de care am sentimente de mare preţuire şi am crezut că pot să aduce democraţie în acest partid. Din păcate se pare că m-am înşelat", a spus Geoană.

  • PNL şi PDL sunt conduse la fel ca PSD, autoritar, nedemocratic, neeuropean

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după şedinţa CExN în care a fost exclus din partid, că PNL şi PDL sunt conduse la fel ca PSD, respectiv autoritar, nedemocratic şi neeuropean.

"Acest fenomen din păcate nu este unic la PSD. Aceleaşi tendinţe autoritare, nedemocratice, neeuropene şi nerespectuoase faţă de cetăţeni se produc în toate partidele din România. Şi PNL este condus la fel. Şi PDL este condus la fel. Toate partidele din păcate au ajuns la epuizare. Toate partde, şi din păcate şi partidul nostru, partidul meu, partidul din care fac parte şi în care am muncit atâţia ani de zile nu a scăpat de această memorie bolşevică în care dacă cineva spune într-un fel şi cineva spune în alt fel, acela trebuie să fie mazilit şi executat", a spus Geoană.

El a precizat că România se află într-un moment similar cu cel din Italia anilor '90, când un sistem politic corupt, mafiot şi epuizat moral va trebui să lase locul unei clase politice primenite, care să asculte vocea profesioniştilor, să respecte voinţa alegătorului şi care să atragă majoritatea tăcută a românilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici