Marcel Boloş, despre PNRR: Următoarea cerere de plată va fi depusă în octombrie

România va depune în luna octombrie a doua cerere de plată către Comisia Europeană în cadrul PNRR, a anunţat luni Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

123 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş, despre PNRR: Următoarea cerere de plată va fi depusă în octombrie

Marcel Boloş, despre PNRR: Următoarea cerere de plată va fi depusă în octombrie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că în şedinţa de luni a Comitelului Interministerial pentru implementarea PNRR a fost trecută în revistă lansarea primei cereri de plată către România.

„Este perioada în care CE e posibil să mai transmită observaţii sau clarificări la jaloanele care au fost îndeplinite. Reamintesc că un număr de 21 de jaloane am avut ca şi obligaţie de îndeplinit până la sfârşitul anului 2021”, a declarat Marcel Boloş.

Acesta a mai spus că în şedinţa s-au prezentat şi primele măsuri de lansare a apelurilor aferente implementării primelor proiecte din PNRR.

Discutăm de un număr de 58 de apeluri de proiecte cu o valoare de peste 13 miliarde de euro, deci 70% din valoarea PNRR. Urmează să fie implementate şi să fie organizate aceste apeluri de proiecte, unele dintre el s-au şi lansat”, a adăugat ministrul.

Aceasta a spus că următoarea cerere de plată va fi depusă de România în octombrie.

„În cadrul comisiei s-a discutat şi despre situaţia următoarei cereri de plată, cererea de plată numărul 2, care urmează a fi depusă în cursul lunii octombrie a acestui an, când România are de încasat de asemenea 3 miliarde de euro. Aşadar în conturile României din PNRR, în cursul anului 2022, trebuie să avem suma de 10 miliarde de euro, după depunerea cererii de plata numărul 2”, a mai declarat Boloş.

România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de aprox. 14,24 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde euro. Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranşe de prefinanţare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde euro, în decembrie 2021 şi în ianuarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici