Marcel Ciolacu anunţă că PSD nu exclude o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, până la finalul anului. Condiţiile în care ar putea fi depusă în Parlament

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu exclude varianta depunerii unei moţiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului. Preşedintele interimar al PSD a adăugat că aşteaptă să vadă pe ce legi îşi va asuma răspunderea premierul Ludovic Orban.

1643 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu anunţă că PSD nu exclude o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, până la finalul anului. Condiţiile în care ar putea fi depusă în Parlament

Marcel Ciolacu: Orban vrea să vândă CEC-ul. Cum să faci aşa ceva? Nu şi-a permis nimeni

„Era clar că vom intra într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, domnului Cîţu. Nu excludem depunerea unei moţiuni de cenzură până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD pentru acest moment. Timpul este scurt pentru PSD pâmă la alegerile locale. Prioritatea numărul 1 este de a organiza congresul si de a ne pregăti pentru alegeri. O să depunem moţiune de cenzură. Vrem să vedem cu ce vine pe asumare. Noi ne-am luat porţia, am plătit electoral pentru că nu am avut capacitatea să fim suficient de eficienţi şi transparenţi în modificarea legilor justiţiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile justiţiei, Marcel Ciolacu a răspuns: „Să vedem cum vor depune legile. Poate să fie legi separate sau sistem guvernamental numit „trenuleţ”. Faci cap de pot o lege populară şi în spatele ei altele”.

Liderul interimar al PSD anunţă că formaţiunea va depune moţiune de cenzură şi dacă Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi.

„Dacă vor depune o lege de asumare pentru alegerile primarilor în două tururi categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. Văd că şi UDMR susţine. Sperăm să putem propune şi un alt guvern. Să sperăm că preşedintele va respecta Constituţia, după ce ia mandatul în 22 decembrie. Nouă ne-a respectat-o. A numit trei premieri. Mă bazez pe faptul că până acum a respectat, în ceea ce priveşte majorităţile, preşedintele a respectat jocul democratic şi constituţional”, a subliniat Ciolacu.

Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi a afirmat că, în cazul în care Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea şi va emite OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, atunci partidul va susţine o moţiune de cenzură împotriva Executivului.

Ionel Dancă a afirmat, referitor la o posibilă asumare a răspunderii Guvernului sau o eventuală ordonanţă de urgenţă privind alegerea primarilor în două tururi, că acestea sunt situaţii ipotetice, nefiind luată o decizie la nivel politic în acest sens.

Ciolacu: Orban vrea să vândă CEC-ul. Cum să faci aşa ceva? Nu şi-a permis nimeni

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, despre Ludovic Orban, că singurul lucru pe care l-a făcut concret în prima lună de guvernare a fost să împrumute ţara cu 10 miliarde de lei. El a adăugat că premierul vrea să vândă CEC-ul, un demers de nepermis.

„Am văzut o situaţie îngrijorătoare, faptul că toate companiile cu capital de stat vor urma să fie vândute. În alte ţări este altul trendul. Parcă totuşi suntem în contratimp. Noi am decis, după numai două săptămâni cât am stat la guvernare că vor să le vândă. Cum să îl vinzi? Nu şi-a permis nimeni până acum. Părerea mea e să o ia mai încet, să vadă cum se guvernează, să vadă care sunt adevăratele probleme, să încerce ori să îl liniştească, ori să îl schimbe pe ministrul Finanţelor”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că singurul lucru concret pe care l-a văzut în prima lună de guvernare a lui Ludovic Orban este că premierul a împrumutat statul cu 10 miliarde de lei.

„Aş dori ca domnul Orban să realizeze că e la guvernare şi are responsabilitatea să guverneze. Până acum nu a făcut nimic concret. Singurul lucru concret pe care l-am văzut e că s-a împrumutat cu 10 miliarde într-o lună”, a subliniat Ciolacu.

Ciolacu,despre cumulul pensiei cu salariul la stat: Orban să spună cum se încadrează, care-s normele

Marcel Ciolacu a declarat, referitor la măsură anunţată de premier privind cumularea pensiei cu salariul la stat, că Ludovic Orban ar trebui să explice şi cum se încadrează măsura şi care sunt normele. Liderul interimar al PSD a precizat că nu poţi să corectezi o nedreptate cu o altă nedreptate.

„Chiar dacă principiul pare unul corect, cred că domnul Orban ar trebui să spună cum se încadrează şi care ar fi normele. Dacă la o primărie, în zona medicală, dai de trei ori examen şi nu găseşti medic la oraş de munte, trebuie să dai dreptul acelui om să fie medic, chiar dacă este pensionar. Ar vrea să mai şi profeseze în continuare pentru că poate. Nu poţi să îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate. Dl Orban nu a ieşit din logica electorală. Mie imi pare că joacă un rol electoral sperând că vor fi alegeri anticipate. Noi vorbim de o decizie care nu e pe hârtie, nu e luată”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3, întrebat cum vede măsura anunţată de Guvernul Orban.

Liderul social-democrat a adăugat că PNL nu a ieşit din logica electorală şi nu şi-a asumat încă guvernarea.

„PNL încă e în logică electorală. PNL nu şi-a asumat încă Guvernul şi conducerea ţării. Noi nu suntem grăbiţi să îl amendăm pe domnul Orban. O să vedeţi strategia luni (la şedinţa BPN al PSD - n.r.). Nu există nicio decizie concretă în vreun domeniu luată de Guvern. În acest moment Guvernul nu a luat nicio decizie”, a completat Ciolacu.

Chestionat dacă strategia PSD este să aştepte să se adune greşelile Executivului PNL, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, avem o strategie de opoziţie, reală, concretă şi imediată. E un lucru normal. PSD a redevenit funcţional foarte repede”.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că e de acord cu interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. Şeful Executivului susţine că nu e normal ca o persoană care s-a pensionat să beneficieze şi de pensie şi de un venit din sectorul public.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că lucrează la un proiect de lege de interzicere a cumulării pensiei cu salariul de la stat, măsura fiind considerată una justă: „După ce primeşte pensia, se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că poate munci”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
cec,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici