Marcel Ciolacu: Primul semnal al meu este că preşedintele vrea să scape de Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la Brăila, că mesajul de joi al preşedintelui este clar şi dovedeşte că doreşte să scape de acest guvern. Şeful PSD susţine că Guvernul a îndatorat, în doar 60 de zile, fiecare român cu 900 de lei.

330 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Primul semnal al meu este că preşedintele vrea să scape de Orban

Marcel Ciolacu: Primul semnal al meu este că preşedintele vrea să scape de Orban

„Pentru mine, mesajul de ieri a fost unul foarte clar: doreşte să scape de acest guvern, de asta şi vrea anticipate, cred că şi noi ne dorim acelaşi lucru. Primul semnal al meu este că preşedintele României vrea să scape de Ludovic Orban. La cum funcţionează Guvernul şi la ce face Guvernul astăzi este legitimă această solicitare a preşedintelui să scape de acest guvern”, a spus Marcel Ciolacu, la conferinţa judeţeană a PSD Brăila.

Preşedintele interimar al PSD a spus că Guvernul a îndatorat fiecare român cu 900 de lei, după 60 de zile de guvernare.

„Până în acest moment, în 60 de zile, acest guvern a indatorat fiecare român cu 900 de lei. Astea-s cifrele. Poate să iasă şi Cîţu, poate să iasă şi Orban, poate să iasă oricine, sunt cifrele guvernării Orban. S-au îndatorat în jur de 18 miliarde şi mai au o restanţă de îndatorare în această lună de încă 4 miliarde”, a declarat Marcel Colacu.

Potrivit acestuia, guvernanţii sunt „răi şi răzbunători”.

„Au tăiat majorarea pensiei minime, adică un impact la 900.000 de oameni, de la 704 la 775 lei. Vorbim de 70 de lei, poate pentru domnul Orban nu reprezintă nimic, dar pentru bunicii noştri care au lucrat în agricultură înseamnă banii pentru medicamentele din luna respectivă. Vreau să vă spun că impactul bugetar este de 300 de milioane. (...) Nu există altă justificare decât o răutate şi o adversitate a lor faţă de această categorie de oameni, Sunt nişte oameni răi, răzbunători. S-au răzbunat pe profesori, mint că vor mări salariile profesorilor de la 1 septembrie. Noi când am mărit salariile am alocat 4,2 miliarde, ei au alocat 1,2 dintr-un necesar de aproape 7”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Tudose nu a făcut nimic rău PSD, nu cred că cei care au plecat la Pro-România sunt traseişti

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la Brăila, că Mihai Tudose nu a făcut niciun rău partidului şi că a fost un foarte bun prim-ministru. „Eu nu consider că oamenii care au plecat în Pro-România sunt nişte traseişti politici”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la Brăila, unde a participat la Conferinţa organizaţiei judeţene a partidului, că se bucură că Mihai Tudose a revenit în partid şi că s-a reîntregit echipa.

„Mihai Tudose nu a făcut nicim rău acestui partid şi nu a făcut nimic rău României. Mihai Tudose a fost un prim-ministru foarte bun al acestei ţări. Ce s-a întâmplat? Ce a hotărât partidul? Eu ştiu un singur lucru: eu i-am fost alături primului-ministru Mihai Tudose”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai declarat că, în opinia lui, cei care au plecat la Pro-România nu sunt traseişti politici.

„Eu nu consider că oamenii care au plecat în Pro-România sunt nişte traseişti politici. A fost atâta patimă, frustrare, supărare, atâta încrîncenare şi o perioadă atât de lungă în care una gândeam şi alta făceam în Comitetul Executiv, încât acesta a fost deznodământul. Victor Ponta n-a plecat din PSD, a fost exclus, cum a fost exclus şi Sorin Grindeanu, cum a fost exclus şi Marian Neacşu, şi Ţuţuianu. Nici eu, nici Mihai nu am votat pentru aceste excluderi niciodată, pentru nicio suspendare n-am ridicat niciodată mâna în Comitetul Executiv. Şi sunt mândru de asta, şi cred că şi Mihai. Mihai n-a mai avut răddare. Eu, domnul Stănescu, Claudiu, domnul Rotaru am fost mai răbdători. Nu încerc să-i caut o justificare lui Mihai, este şi normal, când ştii că eşti de bună credinţă, când ai muncit atât, când te-ai implicat şi ai avut rezultate să fii tratat la modul cum a fost tratat Mihai... n-a mai suportat şi a luat decizia. Mă bucur că Mihai este în sală, că s-a închis echipa”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD la sfârşitul lunii ianuarie 2019 şi s-a înscris în ProRomânia. Preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a declarat, miercuri, că Mihai Tudose a depus o cerere de adeziune la partid, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie în acest sens de către conducerea organizaţiei.

Marcel Ciolacu, despre reforma în PSD: CEx să fie mai larg, să îi cuprindă şi pe aleşii locali

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că una dintre modificările care privesc reorganizarea PSD este lărgirea Comitetului Executiv al partidului, din care să facă parte şi aleşii locali.

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Brăila, că la sfârşitul acestei luni va fi convocată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD.

„Împreună cu Paul Stănescu propunem ca la sfârşitul lunii să facem un Comitet Executiv, având invitaţi primarii de mari municipii, preşedinţii de Consilii Judeţene şi tot grupul de parlamentari. Este un for cât se poate de larg, un for cât se poate de reprezentativ şi acolo se vor lua hotărârile importante şi drumul PSD, şi modul cum se va desfăşura congresul PSD, principiile şi doctrina, proiectele politice şi toate deciziile care ne vor influenţa viitorul politic”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al partidului susţine că reorganizarea PSD trebuie să pornească de la nişte modificări statutare.

„Reorganizarea partidului trebuie să pornească de la nişte modificări statutare, cum este aceasta: Comitetul Executiv să fie un for mai larg, în care să fie şi aleşii locali. (...) Dacă nu schimbăm, dacă nu pornim această restructurare a partidului, dacă nu modificăm felul de a ne alege la congres şi percepţia de bătaie pe funcţii să fie depăşită de acest partid, nu avem nicio şansă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, congresul PSD va avea loc cel mai târziu în 29 februarie, iar până în 9 februarie vor fi încheiate toate conferinţele judeţene.

Marcel Ciolacu susţine că în PSD trebuie să fie organizat anul viitor, în ianuarie-februarie, un congres ordinar, în cadrul căruia să fie ales un preşedinte al partidului până în 2024. „An în care se aşază planetele şi toate alegerile sunt într-un singur an, an în care PSD nu va mai avea nicio scuză dacă nu trimite la Cotroceni un preşedinte din interiorul PSD”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici