Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Malaga cu şefii guvernelor din Spania, Germania, Danemarca şi Malta

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Malaga cu şefii guvernelor din Spania, Germania, Danemarca şi Malta.

176 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Malaga cu şefii guvernelor din Spania, Germania, Danemarca şi Malta

Sursa foto: Facebook.com / Marcel Ciolacu

Liderii social-democraţi din toată Europa se întâlnesc în aceste zile în Spania.

În această dimineaţă ne-am întâlnit la Malaga cu prim-miniştrii din Danemarca, Mette Frederiksen, Malta, Robert Abela, România, Marcel Ciolacu şi cu Olaf Scholz, cancelarul german, a anunţat, sâmbătă, gazda evenimentului, premierul spaniol Pedro Sánchez.

„Europa are nevoie de mai multă unitate ca niciodată şi de o agendă progresistă care să pună oamenii în centrul politicii”, a transmis Sánchez pe platforma X.

Vineri, liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat, printre altele, sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen.

„Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european. Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de #dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici