Marga anunţă că va avea la Chicago întâlniri cu şefii diplomaţiilor din SUA, Germania, Olanda

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, că va avea, în marja Summitului NATO de la Chicago, întâlniri cu secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, dar şi cu miniştrii de externe din Germania, Franţa, Olanda, Ucraina şi Cehia.

196 afișări
Imaginea articolului Marga anunţă că va avea la Chicago întâlniri cu şefii diplomaţiilor din SUA, Germania, Olanda

Andrei Marga (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"La această oră, sigur, sunt prevăzute întâlnirile. Evident, vom avea un schimb de saluturi şi de idei, sper, vom vedea care va fi contextul, cu secretarul de stat al SUA, doamna Hillary Clinton, în cadrul întâlnirii ministeriale. Apoi voi avea o discuţie cu ministrul de Externe al Germaniei, (Guido n.r.) Westerwelle, cu ministrul de externe al Franţei, Laurent Fabius. Va fi mai concentrat, pentru că domnul Fabius a preluat de numai două zile, dar el a fost şi prim-ministru, nu a întârziat să intre în dosar. Cu Franţa vrem să realizăm o amplă relansare a relaţiilor. Voi avea o întâlnire cu domnul ministru de externe al Olandei, domnul (Uri n.r.) Rosenthal, inclusiv de pregătirea premizelor pentru intrarea în Schengen. Voi avea o discuţie la cererea dânsului, cu ministrul de externe al Ucrainei, (Kostantin n.r.) Grişcenko, cu ministrul de externe al Cehiei, (Karel n.r.) Schwarzenberg. Vor mai fi şi altele...", a detaliat ministrul de Externe.

De asemenea, el s-a referist şi două dintre întrevederile bilaterale incluse în agenda preşedintelui Traian Băsescu, în marja vizitei la Chicago.

"Preşedintele are şi el o agendă. Sigur, domnia sa decide. Din câte se ştie, la această oră lucrurile sunt în mişcare, va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Poloniei (Bronislaw Komorowski n.r.), cu preşedintele Turciei (Abdullah Gul n.r.) şi cu siguranţă şi cu alţi preşedinţi", a spus ministrul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici