Maria Grapini: Siegfried Mureşan să spună care sunt competenţele ca să fie comisar european

Maria Grapini i-a cerut lui Siegfried Mureşan să spună care sunt competenţele şi performanţele sale pentru fi comisar european. Eurodeputatul PSD a precizat că propunerea liberalului nu respectă cerinţele preşedintelui ales al CE Ursula von der Leyen de a fi nominalizată o femeie, o persoană neutră.

2752 afișări
Imaginea articolului Maria Grapini: Siegfried Mureşan să spună care sunt competenţele ca să fie comisar european

Maria Grapini: Siegfried Mureşan să spună care sunt competenţele ca să fie comisar european

„Fac apel la români! Cine ştie ce-a lucrat Siegfried Vasile Mureşan, ce profesie are, câte zile a lucrat în România, care sunt competenţele, să spună! Căci dacă se vrea Comisar şi dacă Iohanis cu guvernul meu îl vor, ar trebui să ştim ce performanţe are, nu?”, a scris Maria Grapini, marţi, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a adăugat că Siegfried Mureşan nu este neutru, ci „joacă în echipa Germaniei”, fiind şi vicepreşedinte de grup politic.

Şi final aş vrea să vă întreb: credeţi că va fi Comisar? -nu e femeie, aşa cum tot cerea Ursula. - nu e neutru politic cum a motivat Ursula, pentru că joacă în echipa Germaniei şi este vicepreşedinte de grup politic. - nu are competenţe pentru portofoliul repartizat României. - şi există şi opoziţie în Parlamentul european de la câteva grupuri Seară bună, gânduri bune!”, a conchis Grapini.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marţi sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureşan la funcţia de comisar european, informează agenţia de ştiri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

După respingerea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcţia de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici