Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent

Europarlamentarul PDL Maria Petre a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a decis să îşi dea demisia din partid şi să candideze independent la alegerile pentru PE, în urma deciziei BPN de a o plasa pe locul 30 pe lista pentru euroalegeri.

46 afișări
Imaginea articolului Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent

Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent

Maria Petre a arătat că a decis să părăsească partidul după 20 de ani de activitate, motivul constituindu-l faptul că a fost impusă pe locul 30 pe lista pentru euroalegerile din luna iunie, în ciuda activităţii sale în actualul mandat de eurodeputat.

"Sunt doar necăjită de faptul că trebuie să las deoparte o singură barcă cu care am navigat în politică, şi anume Partidul Democrat Liberal, dar nu este decizia mea, ci a partidului şi fac acest gest pentru că abia acum, după ce am fost lovită în felul acesta, pot înţelege cu adevărat de ce nu mai vin la vot două treimi dintre români", a spus europarlamentarul PDL.

Ea a adăugat că, în opinia sa, acei români care stau acasă şi nu mai votează o fac pentru că sunt convinşi de faptul că doar interesele şi aranjamentele primează şi prin gesturi ca al său, de a candida independent, pot să aibă o motivaţie să se întoarcă la vot.

Maria Petre şi-a exprimat speranţa că va primi în primul rând semnăturile românilor pentru a putea să îşi depună candidatura ca independent, fiindu-i necesare 100.000 de semnături pentru înscrierea în cursa electorală.

Referindu-se la plasarea sa pe locul 30 în lista PDL pentru PE, Maria Petre a mărturisit că a fost extrem de surprinsă de această decizie a conducerii partidului şi a ţinut să menţioneze că singurul lucru pe care l-a transmis conducerii PDL după Colegiul Director de luni a fost că se retrage din lista PDL, considerând că "era degradant pentru ea să rămână pe acea poziţie".

Maria Petre a mai spus că a fost nevoită să ia această decizie pentru că, spre deosebire de alţi politicieni, face politică pentru cetăţeni şi pentru ceea ce contează pentru ei.

În al doilea rând, a spus ea, judeţul Ialomiţa, organizaţia de femei şi toţi cei cu care a făcut acţiuni inclusiv la PE sunt lăsaţi pe dinafară în acest moment, iar, la nivelul Parlamentului European, domeniile de care s-a ocupat, în comisia de agricultură, respectiv raportul privind calitatea, tradiţiile de Paşti şi Crăciun şi egalizarea subvenţiilor între statele vechi membre şi cele noi, care este abia la început, nu mai pot fi continuate.

Liderul PDL Emil Boc a declarat, luni, că prim-vicepreşedintele partidului, Theodor Stolojan va ocupa prima poziţie pe lista pentur euroalegeri, iar fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei se va înscrie în formaţiunea democrat-liberală şi va candida şi ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici