Marian Cucşa (ALDE), despre raportul GRECO: Unde vorbeşte despre protocoale? În nota de subsol

Marian Cucşa, vicepreşedinte ALDE şi vicepreşedinte al Comisiei de Control SRI, atacă raportul GRECO, spunând că acesta face referire la protocoalele secrete într-o notă de subsol, iar singurul regret legat de ele este acela că au devenit publice.

811 afișări
Imaginea articolului Marian Cucşa (ALDE), despre raportul GRECO: Unde vorbeşte despre protocoale? În nota de subsol

Marian Cucşa (ALDE), despre raportul GRECO: Unde vorbeşte despre protocoale? În nota de subsol

"Păi cum vine asta? GRECO spune că a vorbit despre protocoalele secrete în rapoartele lor. Da? Unde? În nota de subsol, ascuns de ochii oamenilor? Asta se cheamă a lua poziţie faţă de aceste protocoale ilegale? Asta înseamnă că tu, ca organism care se spune că te lupţi pentru independenţa justiţiei, analizezi impactul protocoalelor? Vă faceţi de râs domnilor experţi de la GRECO.
Şi asta nu e tot. Ridicolul celor de la GRECO continuă: „GRECO constată cu regret că recenta publicare a protocoalelor clasificate încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii a ridicat întrebări cu privire la independenţa parchetului şi la admisibilitatea probelor obţinute în numeroase cazuri anticorupţie, subminând astfel credibilitatea eforturile anticorupţie anterioare extrem de apreciate”.

Să ne fie iertat, dar oamenii ăştia spun că regretă că probele adunate ilegal au ridicat întrebări? Cum Dumnezeu să spui aşa ceva? Oare asta e lupta anticorupţie pe care ne-o propun cei din GRECO, una în care să fie folosite protocoalele ilegale?", scrie Marian Cucşa, pe Facebook.

Deputatul ALDE este de părere că pentru GRECO principiile statului de drept sunt inversate.

"Oamenii ăştia regretă că au devenit publice protocoalele secrete, nu regretă că timp de 10 ani români au fost condamnaţi în baza unor urmăriri penale realizate în comun de procurori şi reprezentanţi ai SRI. Se pare că pentru reprezentanţii GRECO principiile statului de drept sunt inversate. Pentru noi, e anormal să existe grupuri mixte între procurori şi servicii", mai spune deputatul, care este şi vicepreşedinte al Comisiei de Control SRI.

Taguri:
greco,
protocol,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici