Marian Sârbu: Dacă Mitrea ajunge preşedinte PSD, e firesc să lucrez cu el

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, marţi, că este firesc să lucreze cu Miron Mitrea dacă acesta va ajunge preşedintele PSD, întrucât au intrat în viaţa politică împreună, el precizând că dorinţa lui Mitrea de a-l avea în echipa sa este, şi din acest punct de vedere, una legitimă.

22 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu: Dacă Mitrea ajunge preşedinte PSD, e firesc să lucrez cu el

Marian Sârbu: Dacă Mitrea ajunge preşedinte PSD, e firesc să lucrez cu el (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Am mai spus că e o dorinţă legitimă a domnului Mitrea (de a-l avea în echipa sa, n.r.), pentru că eu cu el am intrat în viaţa politică. Aşa că, dacă ar ajunge preşedinte (al PSD, n.r.), probabil că ar fi firesc, natural, să lucrăm împreună", a spus Marian Sârbu, comentând o declaraţie făcută de Mitrea, în care acesta îl menţiona pe Sârbu printre persoanele pe care şi le-ar dori în echipa sa.

Marian Sârbu a evitat să spună cu cine ar vota într-o competiţie Geoană-Mitrea, el precizând, totodată, că Adrian Năstase ar fi un candidat "dezirabil" la şefia partidului.

"Va trebui să vedem cu atenţie programul (candidaţilor, n.r.). Dacă nu vom reuşi o schimbare de fond a problemelor ideologice din partid, probabil că, indiferent cine va conduce partidul, ideologia noastră de stânga va rămâne în penumbră", a spus Sârbu.

El a mai spus că Geoană a făcut, în mod evident, destule greşeli, dar a arătat că nu crede că i se pot pune "în cârcă" toate greşelile acestea. Potrivit lui Sârbu, în PSD au existat decizii colective la care au participat toţi liderii, inclusiv Ion Iliescu, care vorbea recent, la modul critic, de organizarea Congreselor festiviste.

Sârbu a mai spus că plecarea lui Steriu din PSD este o pierdere importantă din punct de vedere al specialităţii acestuia, agricultura, el precizând că îl îngrijorează aceste părăsiri ale grupurilor parlamentare.

Marian Sârbu a venit, marţi, la sediul central al PSD, pentru a lucra, împreună cu comisia din care face parte, la programul economico-social.

"O parte din cei cu experienţă în zona economică socială lucrăm la un program alternativ de guvernare", a spus Sârbu, care a arătat că mai multe comisii lucrează, marţi, la pregătirea documentelor pentru Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici