Marian Sârbu: În aprilie 2012 coaliţia va şti exact dacă se vor majora pensiile şi salariile

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, vineri, că actuala coaliţie guvernamentală va putea decide în aprilie 2012 dacă se pot majora pensiile şi salariile bugetarilor.

221 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu: În aprilie 2012 coaliţia va şti exact dacă se vor majora pensiile şi salariile

Marian Sârbu: În aprilie 2012 coaliţia va şti exact dacă se vor majora pensiile şi salariile (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Sârbu a afirmat că proiectul de buget de stat pe 2012 este unul al consolidării macroeconomice, dar prudent.

El a spus că în aprilie 2012, după o nouă discuţie cu reprezentanţii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale, coaliţia va putea decide, în funcţie de stabilizarea unor indicatori macroeconomici şi de evoluţia economiei mondiale, dacă se indexează pensiile şi dacă salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior diminuării cu 25% din 2010.

Sârbu a precizat că parlamentarii UNPR vor vota bugetul pe 2012, chiar dacă există şi "un regret" în această privinţă: faptul că partenerii din coaliţie nu au fost convinşi de faptul că aplicarea legii privind taxarea suplimentară a averilor foarte mari ar fi adus suficiente resurse la buget pentru ca indexarea pensiilor să se aplice de la 1 ianuarie 2012.

"Din păcate, acest proiect este privit în continuare cu reticenţă de forţele de dreapta, inclusiv din coaliţie, aşa că am început demersurile de strângere de semnături pentru această iniţiativă", a afirmat el.

Sârbu a menţionat, răspunzând unor întrebări, că "este posibil" ca parlamentarii UNPR să depună unele amendamente la bugetul de stat, în funcţie de analizele fiecăruia.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului pe anul 2012, şedinţa în plen pentru aprobarea acestuia fiind programată pentru 12 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici