Marinescu:Am stabilit, la Bruxelles, ca Preda să facă parte din Comisia de Statut, Macovei nu a vrut

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu susţine că s-a stabilit, la Bruxelles, ca doar Cristian Preda să facă parte din Comisia PDL pentru Statut, însă Monica Macovei s-a opus, deşi iniţial ar fi fost de acord.

22 afișări
Imaginea articolului Marinescu:Am stabilit, la Bruxelles, ca Preda să facă parte din Comisia de Statut, Macovei nu a vrut

Marinescu:Am stabilit, la Bruxelles, ca Preda să facă parte din Comisia de Statut, Macovei nu a vrut (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Noi aveam două locuri libere în Comisia naţională, iar eu trebuia să fiu în Comisie pentru că fusesem preşedintele Comisiei de statut în 2005 şi, pentru a nu se considera că suntem un partid închis, am spus ca să se aleagă unul dintre ei doi (Cristian Preda şi Monica Macovei - n. r.), pentru că dacă supuneam la vot nu ştiu ce iese. Ei au ieşit la presă imediat şi au spus «Noi suntem». Ceea ce cer de la noi ca lucrurile să se facă transparent şi democratic, să nu se aplice la ei", a spus Marinescu.

Vicepreşedintele grupului popularilor europeni din PE susţine că, într-o discuţie pe care a purtat-o cu Monica Macovei şi Cristian Preda, la Bruxelles, au căzut de acord ca doar unul dintre ei să facă parte din Comisia PDL pentru Statut.

"Am stabilit, la Bruxelles, între noi, ca el (Cristian Preda - n. r.) să facă parte din comisia naţională, numai că doamna Macovei nu a vrut, pentru că ei au anunţat deja la presă. Nu mi se pare un argument. La Bruxelles, iniţial, Monica Macovei s-a întors către Cristian Preda şi i-a zis: «Te duci tu, asta este!». După care s-a trezit şi a spus: «Nu! De ce să nu ne ducem amândoi, pentru că am început un lucru amândoi, am anunţat deja la presă»", a explicat Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda face referire într-o postare a sa de pe blogul personal la declaraţiile lui Marian Jean Marinescu din presă la adresa sa. "Nu vreau să intru într-o polemică gratuită, deşi ar fi multe de spus despre felul în care domnul Marinescu înţelege să facă politică, de la ideea unor alianţe cu personaje ca Becali la relaţia cu lumea afacerilor de provincie", precizează Preda.

El îl invită pe liderul grupului eurodeputaţilor PDL, Marian Jean Marinescu, "să deschidă împreună şantierul sincerităţii, ca şi pe cel al onestităţii". "Dacă mai e cineva care se îndoieşte de acest lucru, repet aici ceea ce am spus la debutul discuţiei despre modernizarea PDL: nu voi putea fi intimidat de gesturi inamicale", spune Cristian Preda.

Preda a anunţat sâmbătă, după reuniunea democrat-liberalilor de la Poiana Braşov, că împreună cu eurodeputatul Monica Macovei, va face parte din Comisia pentru modificarea statutului partidului.

"Eu şi Monica Macovei vom fi parte a acestei Comisii de statut şi vom susţine acolo, împreună cu colegii noştri, ideile de modernizare, de adaptare a acestui partid la realităţile ţării, pentru că e important ca un partid din această situaţie de a fi câştigat toate alegerile, ca un asemenea partid să se adapteze cerinţelor sociale şi să vadă cum anume devine cât mai incluziv, cât mai deschis faţă de oamenii din această ţară", a declarat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici