Marinescu atacă "şleahta liderilor mafioţi, cuibărită în PD"

Senatorul Marius Marinescu, exclus miercuri din PD, susţine că această decizie, "pregătită cu sârg timp de mai bine de un an", îl reprezintă atacurile legate, în primul rând, de miliardul de euro din afacerea “Bordei” şi de Costică Constanda şi atacă "şleahta liderilor mafioţi, cuibărită în PD".

3 afișări
Imaginea articolului Marinescu atacă "şleahta liderilor mafioţi, cuibărită în PD"

Marinescu atacă "şleahta liderilor mafioţi, cuibărită în PD"

El afirmă, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că decizia de excludere a fost cauzată şi de criticile sale cu privire la “tunurile” date la BANCOREX, la afacerile necurate cu asfaltări, borduri, energie şi altele.

"De când sunt în PD, nu am făcut decât să semnalez şi să stric afaceri oneroase de miliarde de euro şi, în paralel, să construiesc legi împotriva corupţiei", declară Marinescu.

El se întreabă de ce membrii Biroului Permanent Naţional cu dosare penale pentru fapte de corupţie nu sunt luaţi la întrebări de Comisia de etică a PD şi ce fel de modele reprezintă ei pentru membrii simpli ai partidului.

Marinescu apreciază că unii lideri PD au fost deranjaţi de asocierea sa cu Ion Iliescu şi cu Nicolae Văcăroiu la semnarea proiectului de lege pentru exproprierea lui Costică Constanda din parcul Bordei, cu despăgubiri juste, precum şi la alte propuneri legislative cu privire la protecţia socială. "În această formulă, nu am iniţiat proiecte de legi cu dedicaţie, pentru scutirea de datorii la buget", afirmă senatorul, care crede că, "la urma urmei, este onorabil să te «afişezi» cu personalităţi precum domnul Ion Iliescu, nu cu Constanda!"

El arată că nu a observat acelaşi deranj atunci când democratul Adriean Videanu a bătut palma cu PSD pentru a primi, prin concesionare, cariere de marmură, în folosul propriilor afaceri. Potrivit acestuia, Comisia de etică şi litigii ar trebui să analizeze şi să se autosesizeze şi în cazul scandalurilor de corupţie şi al prestaţiei membrilor PD în funcţiile de demnitate publică, nu doar să răspundă la comenzile de “mazilire” a celor care îndrăznesc să ridice capul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici