Marius Budăi atacă Opoziţia: Pregătesc, de fapt, anumite lucruri foarte grave, în situaţia în care în 2020 se schimbă guvernarea

Marius Budăi a declarat că, în cazul în care Opoziţia va ajunge la guvernare, în 2020, va îngheţa sau tăia salariile şi pensiile, ministrul subliniind că discursul liberalilor din prezent privind lipsa banilor reprezintă doar o etapă în care îşi pregătesc terenul.

1447 afișări
Imaginea articolului Marius Budăi atacă Opoziţia: Pregătesc, de fapt, anumite lucruri foarte grave, în situaţia în care în 2020 se schimbă guvernarea

Marius Budăi spune că Opoziţia va tăia sau îngheţa pensiile şi salariile dacă va guverna

„Eu am mai multe temeri. În urma acestor declaraţii, eu cred că se pregătesc, de fapt, anumite lucruri foarte grave, în situaţia în care, să spunem, în 2020 se schimbă guvernarea. Ştiţi cu toţii că nu de guvernarea PSD se leagă, sub nicio formă, scăderile de salarii şi de pensii. În momentul în care tu vii şi spui: Sunt probleme cu banii, nu sunt bani, nu se vor plăti pensiile. Lucruri concret nereale. (...) Ce înseamnă asta? Că tu îţi pregăteşti un teren ca atunci când vii la guvernare să faci ceea ce ai făcut, de fapt, când ai mai fost la guvernare, şi anume fie să îngheţi - în cel mai bun caz -, salariile şi pensiile, fie să le diminuezi, să spui: 'Noi v-am spus de atunci că nu sunt bani'”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la RomâniaTV.

Potrivit lui Budăi, membrii Opoziţiei au lansat în spaţiul public mai multe acuzaţii grave.

„Eu lucrez cu materialul colegilor din Opoziţie. A doua chestiune este o altă declaraţie de-a lor când spun că va trebui fie să renunţăm la salariul minim, fie să diminuăm salariul minim. A treia declaraţie alarmantă - când vom ajunge la guvernare, vom renunţa la orice subvenţie. Asta ce înseamnă? Că nu vor mai fi burse pentru tineri, că nu vom mai lăsa studenţii să circule gratuit? Cam aici mă duce cu gândul”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Marius Budăi a mai precizat că liberalii spun că vor tăia schemele de ajutor de stat, în acest sens el dând drept exemplu programul Start Up Nation, prin care, afirmă ministrul, au fost create zeci de mii de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici