Mark Gitenstein discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA, pe tema situaţiei politice

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, are o întâlnire, vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, cu consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, tema discuţiilor fiind legată de actuala situaţie politică.

1336 afișări
Imaginea articolului Mark Gitenstein discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA, pe tema situaţiei politice

Mark Gitenstein discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA, pe tema situaţiei politice

Potrivit unor surse oficiale, întâlnirea are loc la ambasada SUA, începând de la ora 11.

Tema discuţiilor o constituie situaţia politică actuală, potrivit unor surse oficiale.

Contactată de MEDIAFAX, Ambasada SUA de la Bucureşti nu a făcut nicio precizare referitoare la programul ambasadorului.

Marţi, la Palatul Cotroceni a avut loc procedura de predare-primire a mandatului între preşedintele suspendat şi preşedintele interimar. Tot marţi, Gitenstein a fost primit de către preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Cotroceni, despre întâlnirea din cursul dimineţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti, că Mark Gitenstein nu s-a speriat, precum alţi oficiali europeni şi a înţeles că nu este vorba despre o lovitură de stat în România.

Preşedintele intrimar nu a dorit să dea multe detalii privind discuţiile cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, arătând că nu este vorba de ceva secret sau special, ci despre o întâlnire "într-un regim informal".

Ulterior, ambasadorul Gitenstein a declarat că este inacceptabilă desfăşurarea referendumului din 29 iulie după o legislaţie care nu este în concordanţă cu Constituţia, deoarece acest lucru ar provoca "intenţionat o criză constituţională foarte periculoasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici