Marko: Acuzaţia de "profitori de voturi" contrazice dorinţa lui Băsescu de a vedea UDMR în coaliţie

Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia Uniunea este un "profitor de voturi" vin în contradicţie cu afirmaţiile şefului statului, care spunea , în decembrie anul trecut, că doreşte ca Uniunea să facă parte din coaliţia de guvernare.

15 afișări
Imaginea articolului Marko: Acuzaţia de "profitori de voturi" contrazice dorinţa lui Băsescu de a vedea UDMR în coaliţie

Marko: Acuzaţia de "profitori de voturi" contrazice dorinţa lui Băsescu de a vedea UDMR în coaliţie (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că Uniunea a avut o înţelegere în acest sens cu şeful statului, numai că acesta din urmă nu a reuşit să o impună. "Nu pe noi trebuie să fie supărat pentru că nu noi am încălcat acest acord de principiu", a subliniat Marko Bela.

Liderul UDMR explică recentele atacuri ale preşedintelui la adresa Uniunii prin nemulţumirea acestuia faţă de criticile liderilor organizaţiei legate de afirmaţiile şefului statului referitoare la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

"Domnul preşedinte trebuie să accepte că sunt probleme în legătură cu care nu suntem de acord", a spus Marko, care a remarcat că Băsescu a criticat şi a atacat foarte dur Uniunea ori de câte ori aceasta a avut altă opinie faţă de el.

Pe de altă parte, Marko a respins acuzaţiile şefului statului referitoare la relaţia Uniune-Ţinutul Secuiesc.

El a menţionat că din patru în patru ani Uniunea a fost votată de majoritatea etnicilor maghiari din România şi din judeţele Harghita şi Covasna.

"Cei care ne-au votat au avut un motiv întemeiat pentru a ne susţine şi ştiu ce am făcut noi pentru minoritatea maghiară", a fost de părere senatorul UDMR.

El a susţinut că Traian Băsescu nu trebuie să conteste voinţa electoratului.

"În anii precedenţi, când am fost la guvernare şi am avut mijloacele necesare, am făcut foarte multe pentru judeţele Harghita şi Covasna", a declarat Marko.

El a spus că oamenii au temeri că acest proces de îmbunătăţire nu va continua şi că ar fi mai bine ca Traian Băsescu să propună un dialog pe tema Ţinutului Secuiesc.

În ceea ce priveşte criticile aduse UDMR de către preşedinte, privind procedura de suspendare, Marko Bela a susţinut că acesta ar trebui să discute problema referendumului în primul rând cu PSD, entitate cu care Traian Băsescu şi PD sunt într-o "strânsă" alianţă.

Citeşte şi:

Băsescu: UDMR ar trebui să fie un partener loial

Băsescu: Pe teritoriul naţional nu pot fi create autonomii teritoriale

Băsescu: Epurarea etnică s-a făcut în administraţia din Harghita-Covasna

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici