Marko Bela: Am propus totuşi celor de la PDL să analizeze posibilitatea susţinerii lui Iohannis

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri seară, la ieşirea din sediul central al PDL, unde are loc o întâlnire între cele două partide, că Uniunea a stabilit, imediat după consultările de la Cotroceni, să aibă o discuţie cu democrat-liberalii.

29 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Am propus totuşi celor de la PDL să analizeze posibilitatea susţinerii lui Iohannis

Marko Bela: Am propus totuşi celor de la PDL să analizeze posibilitatea susţinerii lui Iohannis (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că, din ceea ce a văzut în discuţiile de la Cotroceni, poziţiile partidelor, şi în special poziţia PD, s-au mai schimbat în privinţa unui eventual guvern.

"Domnul preşedinte a venit cu ideea unui guvern de uniune naţională şi eu, discutând cu colegii de la PDL, le-am propus totuşi să analizeze posibilitatea susţinerii propunerii făcute de PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, şi anume pe domnul Klaus Johannis", a spus Marko Bela.

El a precizat că, din punctul său de vedere, ar fi foarte bine dacă toate partidele ar susţine această propunere.

Întrebat dacă este vorba despre varianta unui premier independent cu un guvern politic, Marko Bela a spus: "Nu cred că trebuie să vorbim în acest moment despre un guvern politic. Dacă este un guvern de uniune naţională şi dacă sunt politicieni şi dacă sunt specialişti, numai este un guvern de o anumită culoare, fiindcă sunt prezente toate culorile politice".

El a ţinut să specifice faptul că acest lucru nu înseamnă că UDMR a îmbrăţişat ideea unui guvern de uniune naţională, din punct de vedere politic, dar ideea ca toate partidele să susţină desemnarea lui Klaus Johannis este foarte bună.

Întrebat dacă PDL le-a transmis celor de la UDMR că susţin varianta Klaus Johannis premier independent, Marko Bela a răspuns: "Deocamdată nu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici