Marko Bela: Băsescu greşeşte, noi respectăm sărbătorile naţionale ale României

Preşedinte UDMR, Marko Bela, afirmă preşedintele Traian Băsescu nu are dreptate atunci când susţine că politicienii maghiari nu respectă sărbătorile naţionale ale României, precizând că principiile politicienilor maghiari sunt "respect şi reciprocitate".

16 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Băsescu greşeşte, noi respectăm sărbătorile naţionale ale României

Marko Bela: Băsescu greşeşte, noi respectăm sărbătorile naţionale ale României (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Dimpotrivă, respectăm sărbătorile naţionale ale României, respectăm aniversările şi sărbătorile importante ale românilor şi, în mod firesc, considerăm că acest respect trebuie să fie reciproc", a declarat, vineri, pentru Agenţia MEDIAFAX, liderul UDMR.

El a spus că politicienii maghiari au fost onoraţi de prezenţa politicienilor români sau a reprezentanţilor autorităţilor la sărbătorile din 15 martie, aşa cum reprezentanţii UDMR au participat la evenimentele organizate la 1 decembrie.

"Respect şi reciprocitate, acestea sunt cele două principii care ne calauzesc şi nici nu se poate altfel", a menţionat Marko Bela, arătând că aşa s-a întâmplat deşi, de foarte multe multe ori, politicienii maghiari au o altă interpretare în cazul unor sărbători. Marko a precizat însă că UDMR nu dă Zilei drapelului "o altă interpretare".

Pe de altă parte, el a spus că nu ştie la ce s-a referit şeful statului atunci când a făcut reproşuri politicienilor maghiari, în condiţiile în care mai mulţi reprezentanţi UDMR au participat la eveniment, printre care preşedintele CJ Covasna şi vicepreşedintele CJ Harghita.

"Nici nu vreau să încerc să fac o polemică cu preşedintele, pur şi simplu am spus că nu are dreptate când ne acuză de aşa ceva când, demult, în mod clar şi fără echivoc, am spus ce gândim în legătură cu ideea de respect faţă de sărbătorile celuilalt", a declarat Marko.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Ziua Drapelului de la Miercurea Ciuc, că politicienii maghiari greşesc atunci când nu respectă sărbătorile naţionale ale României, dar că el va încerca să fie prezent la toate sărbătorile Ungariei celebrate de comunitatea maghiară, din respect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici