Marko Bela: Decizia CC în cazul legii educaţiei are la bază considerente politice

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a apreciat, miercuri, că decizia Curţii Constituţionale în cazul legii educaţiei are la bază considerente politice, adăugând că modalitatea de decizie este "puţin dilematică", bazându-se pe majoritatea de voturi şi nu pe consens.

16 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Decizia CC în cazul legii educaţiei are la bază considerente politice

Marko Bela apreciază că decizia CC în cazul legii educaţiei are la bază considerente politice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vreau să atac Curtea, dar pentru mine este puţin dilematică inclusiv modalitatea de decizie. Aş vrea să cred că discuţiile la Curte se desfăşoară până la un consens", a spus Marko.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici