Marko Bela este îngrijorat de încercările PCM de a rupe unitatea politică a comunităţii maghiare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat îngrijorat de încercările PCM de a rupe unitatea politică a comunităţii maghiare la alegerile locale şi de faptul că reprezentanţii acestui partid au refuzat orice înţelegere cu UDMR.

13 afișări
Imaginea articolului Marko Bela este îngrijorat de încercările PCM de a rupe unitatea politică a comunităţii maghiare

Marko Bela este îngrijorat de încercările PCM de a rupe unitatea politică a comunităţii maghiare (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă îngrijorează orice încercare de a rupe unitatea politică a comunităţii maghiare din România şi mă îngrijorează şi acest fenomen de a refuza, de a respinge orice înţelegere. Organizaţiile UDMR au oferit tuturor grupărilor participarea în alegeri, unde au avut loc prealegeri", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în comuna clujeană Sâncraiu, Marko Bela.

El a avertizat că la alegeri şi câteva voturi ar putea să conteze în ceea ce priveşte alegerea unor candidaţi UDMR.

"Cred că electoratul este foarte conştient de importanţa acestor alegeri şi va vota candidaţii care au şanse reale să devină primari sau consilieri", a spus liderul UDMR.

Acesta a acuzat PCM că trăieşte "din UDMR, din sloganurile UDMR" şi că foşti politicieni ai UDMR sunt în acest partid. El a comentat, în acest context, sloganul pentru alegeri al PCM, prezentat după cel al UDMR, şi care cuprinde un cuvânt identic.

"Diferenţa e enormă. Noi spunem «Alegeţi viitorul», iar sloganul lor este «Votează viitorul». Noi vrem să dăm posibilitatea oamenilor să aleagă în mod liber, iar ei vor să fie votaţi de electorat", a mai spus Marko.

Acesta a adăugat că UDMR va mai folosi în campania electorală şi alte sloganuri.

Marko Bela a participat, sâmbătă, la Sâncraiu, la Conferinţa regională a aleşilor locali ai UDMR din zona Călata, care reuneşte localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici