Marko Bela, numit "derbedeul politic", într-o carte semnată Adrian Păunescu

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, că asistă la o revigorare a ultranaţionalismului, prezentând în acest context o cărticică primită prin poştă la sediul UDMR, semnată de Adrian Păunescu şi Hajdu Gyozo şi intitulată "Derbedeul politic Marko atacă iarăşi România".

78 afișări
Imaginea articolului Marko Bela, numit "derbedeul politic", într-o carte semnată Adrian Păunescu

Marko Bela, numit "derbedeul politic", într-o carte semnată Adrian Păunescu

Cartea, în ediţie trilingvă - română, maghiară şi engleză - este editată de Asociaţia Culturală "Együtt" ("Împreună") şi se distribuie gratuit. În ea se regăsesc titluri precum "Liderii UDMR fără masca de loialitate şi europenism"”, "Antiromânismul diform al lui Marko", pe lângă acesta fiind atacaţi şi senatorul UDMR Frunda Gyorgy, pe motiv că promovează "federalizarea României", ori europarlamentarul UDMR Sogor Csaba.

Preşedintele UDMR a susţinut că nu îl suprinde editarea "caietului" de către cei doi, dar că ar trebui să ne pună pe gânduri totuşi faptul că Adrain Păunescu este senator în Parlamentul României şi are un cuvânt de spus în proiectele culturale ale partidului din care provine, respectiv PSD.

"Mă onorează dacă ei mă fac derbedeu, înseamnă că sunt pe calea cea bună şi nu sunt un om pierdut dacă ei mă atacă", a spus Marko Bela, adăugând că nu este la fel de liniştit dacă se gândeşte la incidentul în care un tânăr maghiar a fost bătut la Cluj-Napoca de 15 martie urmare a originii sale etnice şi la inscripţiile şi simbolurile antisemite şi antimaghiare apărute în ultimul timp.

El a spus că o răspundere îi revine primarului din Cluj-Napoca, cel care a autorizat "contramanifestaţia" Noii Drepte.

"Fenomenul nu numai că e demn de atenţia noastră, dar trebuie să ne îngrijoreze", a conchis liderul unional.

Mai multe inscripţii antisemite şi svastica au fost scrise cu vopsea neagră, în noaptea de marţi spre miercuri, pe clădirea în care îşi are sediul Comunitatea Evreiască din Cluj-Napoca.

Inscripţiile "Aici vă ascundeţi, masonilor!", "Moarte!" şi "Garda vă vede", svastica şi o stea a lui David au apărut pe clădire după ora 22.00, când la sediu a fost adus un transport de azimă pentru sărbătoarea de Pesah.

Reprezentanţii organizaţiei "Noua Dreaptă" Cluj susţin că nu au nicio legătură cu inscripţii antisemite de pe clădirea Comunităţii Evreieşti din Cluj şi că îi vor da în judecată pe cei care lansează asemenea zvonuri.

Totodată, mesajul "Moarte ungurilor", scris cu vopsea neagră, a apărut pe zidul unei clădiri de pe o arteră pietonală din centrul municipiului Cluj-Napoca, iar o altă inscripţie, cu acelaşi mesaj, a fost făcută la câteva zeci de metri distanţă, în apropierea Parcului Caragiale, Poliţia declanşând o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici