Marko Bela: Remanierile sunt oricând posibile, nu cred că este momentul acum

Vicepremierul Marko Bela a declarat, miercuri, la Senat, că o remaniere guvernamentală este oricând posibilă pentru că un Guvern trebuie reînnoit periodic, dar că nu este momentul acum pentru o astfel de schimbare.

16 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Remanierile sunt oricând posibile, nu cred că este momentul acum

Marko Bela: Remanierile sunt oricând posibile, nu cred că este momentul acum (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Remanierile oricând sunt posibile, fiindcă nu este ceva extraordinar. Orice Guvern trebuie reînnoit puţin, periodic, în mod firesc, sunt portofolii eventual mai grele sau sunt miniştri care se erodează mai repede. În ceea ce mă priveşte, nu cred că deja a venit momentul unei remanieri", a spus Marko Bela.

El a arătat că actualul Executiv are în jur de patru luni de când s-a configurat şi fiecare are o anumită opinie în legătură cu Guvernul, cu miniştrii. "Pentru un bilanţ mai profund, eu aş mai aştepta", a adăugat preşedintele UDMR.

Marko Bela nu a putut spune când ar putea avea loc o remaniere, dar a ţinut să menţioneze că miniştrii UDMR şi-au făcut treaba.

"Nu îmi cereţi să pun un termen, dar e clar că mai ales într-o situaţie dificilă, de criză, fiecare ministru are o menire destul de grea. Pot să vă spun că miniştrii UDMR au fost performanţi şi spun acest lucru cu toată convingerea", a afirmat el.

Întrebat dacă subiectul remanierii a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, Marko Bela a răspuns: "Nu, dar subiectul remanierii nu se discută în Guvern, eventual se discută în coaliţie, dar nici în coaliţie nu s-a discutat".

Despre discuţiile dintre premier şi preşedintele Traian Băsescu, de la Cotroceni, Marko Bela a arătat că se discută zilele acestea problema FMI, stadiul negocierilor şi eventualele condiţii care pot fi acceptate.

"E clar că, din acest punct de vedere, în câteva zile va trebui să luăm o decizie", a mai spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici