Marko Bela şi Emil Boc spun că propunerea de premier trebuie să vină de la PDL

Preşedinţii PDL şi UDMR, Emil Boc şi Marko Bela, au declarat, marţi, după o nouă rundă de discuţii, în urma cărora s-a finalizat regulamentul de funcţionare al viitoarei coaliţii de guvernare, că PDL trebuie să vină cu propunerea de premier, ca cel mai mare partid din Parlament.

13 afișări
Imaginea articolului Marko Bela şi Emil Boc spun că propunerea de premier trebuie să vină de la PDL

Marko Bela şi Emil Boc spun că propunerea de premier trebuie să vină de la PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, la finalul întâlnirii cu liderii PDL, că s-a avansat destul de mult în privinţa documentelor necesare unei colaborări, finalizându-se regulamentul de funcţionare al coaliţiei, câteva completări mai fiind necesare.

În plus, s-a discutat despre principiile unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni, cărora se speră să se alăture şi PNL, dar şi despre programul de guvernare.

Marko Bela a spus că nu s-a discutat despre numărul de portofolii pe care UDMR îl va avea în viitorul Guvern şi nici despre funcţia de premier, dar a ţinut să precizeze că premierul trebuie să vină de la PDL.

"Eu cred că propunerea trebuie să vină din partea partidului mai mare din viitoarea coaliţie, şi anume din partea PDL. Nu că eu nu aş concepe un Guvern condus de un premier de la UDMR", a spus Marko Bela.

Preşedintele Uniunii a menţionat că propunerea va veni din partea PDL, iar nominalizarea din partea preşedintelui Traian Băsescu.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a spus că partidul a primit mandat din partea conducerii, la Biroul Permanent Naţional, printr-o rezoluţie adoptată cu unanimitate de voturi, ca postul de premier să fie asumat de democrat-liberali.

"Punctul nostru de vedere este că el (premierul, nr) trebuie să aparţină PDL", a adăugat Boc.

Boc a mai spus că discuţiile vor continua şi zilele următoare, iar miercuri este o zi importantă, prin validarea mandatului preşedintelui Traian Băsescu şi discuţiile cu PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici