Marko Bela va coordona activitatea DAE, ANRE şi ANRSC, ca şi fostul vicepremier Dan Nica

Vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, preluând astfel atribuţii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.

43 afișări
Imaginea articolului Marko Bela va coordona activitatea DAE, ANRE şi ANRSC, ca şi fostul vicepremier Dan Nica

Marko Bela va coordona activitatea DAE, ANRE şi ANRSC, ca şi fostul vicepremier Dan Nica (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Atribuţiile vicepremierului au fost stabilite printr-o ordonanţă de urgenţă, aprobată săptămâna trecută de Executiv, în prima şedinţă după votul de învestitură.

Actul normativ mai prevede că vicepremierul dispune de un aparat de lucru propriu, finanţat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, şi este ajutat în activitatea sa de unul sau mai mulţi consilieri de stat şi secretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru, la propunere viceprim-ministrului.

Primul-ministru, printr-un consilier de stat, va coordona activitatea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Inspectoratului de Stat în Construcţii, AVAS, Oficiului Naţionale pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Naţionale, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Agenţiei Naţionale Anti-Doping şi Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

Actul normativ stabileşte totodată ca la conducerea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul este condus de un şef de departament, cu rang de ministru, care participă la şedinţele Guvernului. El este ajutat în activitate de unul sau mai mulţi secretari de stat.

Fostul vicepremier Dan Nica (PSD) a coordonat, în Guvernul PDL-PSD, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

Ca vicepremier, Nica a coordonat şi procesul de absorbţie a fondurilor comunitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici