Marko: Cel mai important e să corectăm cât mai repede ce a semnalat CCR referitor la ANI

Liderul UDMR, Marko Bela, spune că a primit invitaţia pentru consultările de luni de la Cotroceni, dar că Uniunea nu a stabilit încă delegaţia care va merge la întâlnire, cel mai important fiind, în opinia lui, să se corecteze urgent problemele semnalate de Curtea Constituţională în legătură cu ANI.

18 afișări
Imaginea articolului Marko: Cel mai important e să corectăm cât mai repede ce a semnalat CCR referitor la ANI

Marko: Cel mai important e să corectăm cât mai repede ce a semnalat CCR referitor la ANI (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat duminică că a primit invitaţia referitoare la consultările de la Cotroceni în privinţa Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi că reprezentanţii Uniunii vor fi prezenţi, pentru a contribui la soluţionarea acestei probleme.

Marko Bela a spus că UDMR va stabili, luni, cine va reprezenta Uniunea la consultările de la Cotroceni, subliniind că este important să se corecteze urgent problemele în legătură cu ANI semnalate de Curtea Constituţională.

"Cel mai important lucru e să corectăm cât mai repede ce a semnalat Curtea Constituţională referitor la ANI, pentru ca să poată să funcţioneze. Vom discuta mâine după-masă (n.r. - luni) cu colegii ce soluţii sunt şi care ar fi cele mai bune", a arătat vicepremierul, întrebat dacă UDMR are deja un mandat în această problemă, pe care să îl prezinte la consultări.

Preşedintele Traian Băsescu are programate luni, de la ora 17.00, consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici