Marko despre Tokes: Cel ce ne-a atacat ori a devenit oportunist, ori adevărul a fost de partea noastră

Preşedintele UDMR, Marko Bela, l-a criticat, la Oradea, pe Tokes Laszlo, fără a-l nominaliza, spunând că cel care a atacat cel mai zgomotos formaţiunea "ori a devenit oportunist, ori adevărul a fost de partea Uniunii", întrucât el se află acum în Parlamentul European şi "visează la guvernare".

15 afișări
Imaginea articolului Marko despre Tokes: Cel ce ne-a atacat ori a devenit oportunist, ori adevărul a fost de partea noastră

Marko despre Tokes: Cel ce ne-a atacat ori a devenit oportunist, ori adevărul a fost de partea noastră (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Observ cu satisfacţie că cel care ne-a atacat cel mai zgomotos pentru faptul că avem încredere în politica parlamentară se află acum în Parlamentul European, întemeiază un partid şi visează, probabil, la prezenţa parlamentară şi, eventual, la guvernare. În concluzie, ori a devenit oportunist şi cel care ne-a acuzat ani în şir de oportunism, ori adevărul a fost de partea noastră de la bun început. Sunt convins că despre asta este vorba, adevărul nostru este împărtăşit, azi, şi de cei care, altminteri, ne-au criticat. Acesta este poate cel mai mare rezultat politic al nostru", a spus, sâmbătă, Marko în Raportul susţinut la Congresul Uniunii de la Oradea şi citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, unii au ajuns la această recunoaştere întorcând spatele UDMR, în afara Uniunii.

"Desigur, unii au ajuns până la urmă la această recunoaştere întorcând spatele UDMR, în afara Uniunii, dar tocmai asta mă îndreptăţeşte să pun întrebarea: la urma urmei ce stă în calea unirii noastre? Că nu gândim la fel despre toţi şi despre toate. Ce este rău în aceasta? Un ardelean ar trebui să ştie că esenţa istoriei noastre este: toleranţa. Cum vrem să fim toleranţi faţă de alţii, dacă nici între noi nu suntem? UDMR este averea noastră spirituală-politică comună. Chiar şi a acelora care au convingerea că nu iubesc această Uniune", a afirmat liderul UDMR.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a început, sâmbătă, în jurul orei 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la acesta participând 555 de delegaţi şi peste o sută de invitaţi din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia.

La Congres au drept de decizie 555 de delegaţi ai organizaţiilor UDMR din întreaga ţară, din care o parte au fost desemnaţi prin vot, iar o altă parte este constituită din membrii marcanţi ai Uniunii.

Fiecare din cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al UDMR - Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely - va avea la dispoziţie zece minute pentru a-şi expune programul şi trei minute pentru a răspunde la afirmaţiile competitorilor.

Procedura de votare a viitorului preşedinte al UDMR este secretă.

Pe lângă cei 555 de delegaţi la Congres, sunt prezenţi la Oradea şi peste 100 de invitaţi.

Din partea PDL, au fost prezenţi preşedintele partidului Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga.

De asemenea, la eveniment au participat preşedintele PSD Victor Ponta şi cel al PNL, Crin Antonescu.

Printre invitaţii din ţară s-au mai aflat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.

Din străinătate participă preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat din Ungaria, Semjen Zsolt, vicepreşedintele FIDESZ Pelczné dr. Gáll Ildikó, vicepreşedintele MSZP Balogh András (Partidul Socialist Ungar), preşedintele Politica Poate fi Altfel (LMP) (Ungaria), Schiffer András, preşedintele Partidului Coaliţiei Maghiare (Slovacia), Berényi József, preşedintele Uniunii Maghiare din Voivodina (VMSZ), Pásztor István, şi directorul Uniunii Federaţiei Naţionalităţilor Europene, Jan Diedrichsen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici