Marko: Fără noi, liberalii nu pot depune o moţiune de cenzură

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, că reprezentanţii Uniunii vor lua o decizie privind o eventuală moţiune de cenzură doar după ce vor vedea textele proiectelor de legi pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, subliniind că, fără UDMR, liberalii nu pot depune o astfel de moţiune.

25 afișări
Imaginea articolului Marko: Fără noi, liberalii nu pot depune o moţiune de cenzură

Preşedintele UDMR Marko Bela (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Târgu Mureş, despre intenţiile liberalilor privind depunerea de moţiuni, Marko Bela a precizat că, în cazul înaintării unei moţiuni simple, nu cade Guvernul, ci numai după ce se depune o moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am spus şi repet, în cazul asumării răspunderii Guvernului, şi ei (liberalii - n.r.) s-au referit la acest lucru: numai după ce vedem proiectul vom lua o decizie. După ce vom vedea textul proiectului de lege înaintat de Guvern cu asumarea răspunderii", a spus Marko Bela.

El a subliniat că, deocamdată, nu există textele proiectelor legislative pe care Guvernul şi-ar asuma răspunderea.

"Deocamdată avem informaţii, nu şi texte. Se vorbeşte şi despre reducerea agenţiilor. E ceva urgent, dacă într-adevăr va fi un lucru coerent, pertinent, s-ar putea să nu ne împotrivim în ceea ce priveşte adoptarea unui astfel de proiect prin asumarea răspunderii", a spus Marko Bela.

Referindu-se la legea educaţiei, preşedintele UDMR a spus că Uniunea va analiza dacă "merită" să susţină o eventuală moţiune de cenzură, mai ales dacă proiectul va fi unul acceptabil.

"În cazul legii educaţiei, sincer, dacă proiectul este acceptabil pentru UDMR, vom analiza dacă merită să atacăm prin moţiune de cenzură acest proiect şi după aceea să vedem că în Parlament se strică. E foarte trist, e foarte trist că trebuie să spun aşa ceva, dar aceasta este situaţia. Nu am luat o decizie în legătură cu susţinerea unei moţiuni de cenzură şi decizia va fi luată după faptul împlinit, după ce proiectul va veni în Parlament. Fără noi, liberalii nu pot depune o moţiune de cenzură", a arătat Marko Bela.

Potrivit Constituţiei României, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, că PNL va iniţia cu siguranţă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc, în condiţiile în care Executivul îşi va asuma răspunderea pentru mai multe legi, inclusiv cele ale educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici