Marko i-a sfătuit pe primarii UDMR "să danseze cu picioarele legate"

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că bugetul naţional este extrem de mic în această perioadă, însă, în pofida restricţiilor, administraţiile locale trebuie să vadă "cum pot pune ţara în funcţiune", sfătuindu-i pe aleşi "să danseze cu picioarele legate".

16 afișări
Imaginea articolului Marko i-a sfătuit pe primarii UDMR "să danseze cu picioarele legate"

Marko i-a sfătuit pe primarii UDMR "să danseze cu picioarele legate" (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Vicepremierul le-a spus primarilor, la Conferinţa Naţională a Primarilor Uniunii, desfăşurată la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, că este o "provocare" şi deloc simplu "să pui ţara şi administraţia locală la cale", în condiţii de criză.

Marko a subliniat că bugetul este extrem de mic şi totuşi administraţiile locale trebuie să rămână funcţionale şi că a fost nevoie de tăierea unor sume pentru investiţii în localităţi, deşi infrastructura este precară.

"Administraţiile locale se confruntă cu probleme, au fost blocate multe proiecte, dar trebuie să facem tot posibilul ca planurile cele mai importante să nu se prăbuşească. Cert este că nu putem promite nimic nimănui", a spus Marko Bela.

Marko a adăugat că, dacă s-ar atinge ţintele de creştere economică de unu la sută, un deficit de şase la sută şi o rată a şomajului de opt - nouă la sută ar fi "nemaipomenit", iar acestea sunt "cele mai mari provocări".

"Trebuie să vedem cum putem menţine pe linia de plutire administraţia noastră. Există măsuri restrictive, dar dacă ţara vrea să iasă din acest impas, doar prin măsuri coercitive nu se poate realiza nimic, nu vor fi suficiente, pentru că nu au puterea de a impulsiona economia. Trebuie să căutăm măsuri de a impulsiona dezvoltarea infrastructurală, dezvoltarea economică", a afirmat Marko.

Liderul UDMR a apreciat că adoptarea unor măsuri fiscale suplimentare "ar creşte economia neagră", dar sarcina tuturor este să atragă cât mai mulţi bani, mai ales de la Uniunea Europeană.

"Nu vreau să vă ţin o prelegere de ordin economic, dar vreau să vă arăt cum se poate dansa cu picioarele legate. Nu putem fi de acord cu declaraţia că nu se va mai construi niciun kilometru de autostradă în această ţară", a spus Marko Bela, adăugând că este greu de estimat câţi bani pierde România pentru că nu are o infrastructură normală şi nu se poate face transport de mărfuri cum ar trebui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici