Marko: Invităm PCM sau grupările din afara UDMR să vină în uniune

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că invită Partidul Civic Maghiar sau "grupările care în acest moment se regăsesc în afara UDMR" să facă parte din uniune.

18 afișări
Imaginea articolului Marko: Invităm PCM sau grupările din afara UDMR să vină în uniune

Marko: Invităm PCM sau grupările din afara UDMR să vină în uniune (Imagine: Mediafax Foto)

"În primul rând vrem să discutăm cu alegătorii, cu acei maghiari care dintr-un anumit motiv au fost nemulţumiţi cu UDMR, cu ei am vrea în primul rând un dialog. În ceea ce priveşte Partidul Civic Maghiar sau grupările care în acest moment se regăsesc în afara UDMR, îi invităm să vină în UDMR", a declarat Marko Bela.

Liderul uniunii a explicat că în acest moment nu se poate spune că există două forţe politice egale, două partide politice care creează o anumită polarizare a vieţii politice maghiare din România.

"Pentru noi sunt importante aceste grupări, suntem atenţi la ele, fiindcă au reuşit totuşi să atragă un anumit număr de voturi (la alegerile locale - n.r.) şi aşa cum le-am oferit acest lucru, în continuare le vom oferi să-şi revadă opţiunile şi vină spre UDMR, acest lucru este posibil", a spus Marko.

Liderul UDMR, Marko Bela, a subliniat că imediat după ce se vor finaliza negocierile privind posturile de viceprimari şi de vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, iar UDMR va face "inventarul final" privind rezultatele alegerilor locale, vor începe pregătirile pentru alegerile generale, inclusiv în ceea ce priveşte deciziile privind modalitatea de selectare a candidaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici