Marko: La consultări s-a discutat despre necesitarea pregătirii cât mai temeinice a bugetului pe 2011

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, la Cotroceni, că la consultările cu şeful statului s-a discutat şi despre necesitarea pregătirii cât mai temeinice a bugetului pe anul 2011, despre necesitarea stabilirii unor priorităţi privind investiţiile.

14 afișări
Imaginea articolului Marko: La consultări s-a discutat despre necesitarea pregătirii cât mai temeinice a bugetului pe 2011

Marko:La consultări s-a discutat despre necesitarea pregătirii cât mai temeinice a bugetului pe 2011 (Imagine:Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"Am mai discutat despre necesitarea pregătirii cât mai temeinice a bugetului pe anul 2011 şi despre necesitarea stabilirii unor priorităţi privind investiţiile, despre necesitatea creşterii capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, pentru că în continuare avem probleme în acest sens, şi în general, aşa cum am spus, despre necesitarea stimulării economiei în perioada care urmează", a spus Marko.

Pe de altă parte, el a precizat că UDMR este de acord cu asumarea răspunderii pe Legea educaţiei şi a reamintit că grupul său susţine scăderea vârstei de pensionare a femeilor la 63 de ani.

"Văzând că în Senat, în Comisia de învăţământ, dezbaterea întârzie, şi după părerea mea nu avem şansa să avem o lege votată foarte repede suntem de acord, şi am expus această opinie şi aici, cu angajarea răspunderii Guvernului pe acest proiect. Am avut dezbateri, avem deja o variantă votată în Camera Deputaţilor şi pe baza textului existent am putea ajunge la un proiect coerent în legătură cu care Guvernul să-şi angajeze răspunderea", a spus liderul UDMR la finalul consultărilor.

Marko Bela a spus că UDMR apreciază că "pentru a pregăti cât mai bine această reformă ar fi nevoie de adoptarea acestei legi urgent, încă din toamna acestui an".

"Legea educaţiei, după părerea noastră, ar trebui să fie adoptată cât mai repede. Deja avem o întârziere de un an, pentru că a început anul şcolar şi reforma nu poate fi aplicată, din foarte multe puncte de vedere, în cursul anului, ci începând cu anul viitor", a comentat Marko Bela.

El a adăugat că printre temele discutate la consultări s-a numărat şi cea legată de starea economiei. "Am discutat inclusiv Legea pensiilor, UDMR este de acord cu solicitarea preşedintelui şi vom vota pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul femeilor la 63 de ani. Noi iniţial de fapt am avut o astfel de propunere şi suntem de acord cu această solicitare", a reiterat Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici