Marko: Nu au existat certuri în actuala coaliţie

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), că îşi doreşte ca actuala coaliţie să reziste până în 2012 şi că nu au existat certuri în perioada de o lună şi jumătate de la înfiinţarea ei, deşi partenerul de guvernare al Uniunii "nu este unul comod".

25 afișări
Imaginea articolului Marko: Nu au existat certuri în actuala coaliţie

Marko: Nu au existat certuri în actuala coaliţie (Imagine: Mediafax Foto)

"N-a existat conflict, o dispută în coaliţie, deşi nu e uşor, avem de a face cu un partid care nu e lesnicios, un partid puternic. Se spune despre UDMR că poate fi un factor de stabilitate într-o coaliţie, că dacă-şi asumă ceva respectă şi urmează şi încearcă să realizeze scopurile. Noi nu ne-am gândit la o coaliţie de o lună şi jumătate, ci trebuie să ne gândim până în 2012. Nu mai avem ani de campanie, acum trebuie să lucrăm", a spus Marko Bela în faţa delegaţilor la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care are loc la Târgu Mureş.

Vicepremierul a precizat că, deşi au existat unele motive de certuri, UDMR nu şi-a expus nemulţumirile public, ci a considerat că trebuie să le discute întâi în coaliţie.

"Această coaliţie se poate baza pe interese. Putem construi o guvernare stabilă. Cred că şi partenerii noştri au observat că n-a fost conflict, nu că n-ar fi fost motiv de certuri, după declaraţii usturătoare, dar noi am considerat că trebuie să discutăm între noi, nu prin declaraţii în public. Noi avem un interes de urmărit, să lucrăm în Guvern, în Parlament, spre binele comunităţii şi al întregii ţări. Sperăm că şi colegii de coaliţie", a afirmat Marko Bela.

În legătură cu coaliţia de guvernare, vicepremierul a arătat că UDMR s-a înţeles cu PDL în privinţa principiului reprezentării proporţionale cu componenţa etnică a judeţelor a specialiştilor maghiari în conducerea unor instituţii locale, iar acest principiu trebuie menţinut.

"În anumite locuri, componenţa etnică e mai mică decât cea politică, însă principiul e de durată, important şi util pentru noi toţi. N-am vorbit de utilitatea unei instituţii, ci să căutăm şansa să putem ajuta societatea, oamenii. Să ne străduim ca specialiştii competenţi, unguri, să ajungă în aceste funcţii. Nu cred că acum putem face un bilanţ serios despre munca de guvernare, dar putem vorbi de scop, instrumente, ce putem şi ce dorim în perioada următoare", a conchis preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici