Marko: Nu s-a pus problema demisiei lui Cseke, opoziţia să nu folosească tragedia ca armă politică

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri seară, că nu s-a pus problema ca ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să demisioneze în urma incidentului de la Maternitatea Giuleşti, apreciind că opoziţia nu ar trebui să folosească această tragedie ca armă politică

24 afișări
Imaginea articolului Marko: Nu s-a pus problema demisiei lui Cseke, opoziţia să nu folosească tragedia ca armă politică

Marko: Nu s-a pus problema demisiei lui Cseke, opoziţia să nu folosească tragedia ca armă politică (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Marko a declarat, la Cluj, că Cseke Attila este hotărât să ia toate măsurile în cazul Maternităţii Giuleşti, inclusiv să aplice sancţiuni, pentru că este vorba despre "o răspundere umană".

"Aici este vorba de fapte, iar ministrul Cseke Attila este foarte ferm şi hotărât să ia toate măsurile necesare, inclusiv sancţiunile necesare. Maternitatea Giuleşti este în subordinea Primăriei Generale Bucureşti, dar şi ministrul Sănătăţii va interveni de câte ori este nevoie. Este o tragedie şi cred că există o răspundere umană, sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat şi sancţiunile trebuie să fie luate. Această tragedie nu trebuie utilizată de opoziţie ca armă politică, ci trebuie să luăm măsuri pentru a preveni să se mai întâmple aşa ceva. Nu s-a pus problema demisiei domnului Cseke", a spus liderul UDMR, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Marko Bela participă, miercuri seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, la deschiderea "Zilelor Culturale Maghiare".

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la Maternitatea Giuleşti, din cauza "responsabilităţii morale", dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.

"M-am gândit (la demisie-n.r.), nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă", a spus Cseke.

Întrebat de jurnalişti când s-a gândit să demisioneze, ministrul a răspuns "nu astăzi" (miercuri-n.r.), adăugând că demisiile ar trebui cerute în altă parte.

Cseke a explicat că maternitatea Giuleşti nu se află în subordinea sa din punct de vedere administrativ, ci în gestiunea Primăriei Generale a Capitalei, şi că ministerul şi-a respectat atribuţiile în ceea ce priveşte asigurarea dotării cu medicamente şi materiale sanitare.

"Regret că acest subiect a fost politizat, nu ar trebui să politizăm, ci să ajutăm familiile în suferinţă, cu concluziile care trebuie trase", a spus ministrul.

El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei şi că maternitatea Giuleşti va rămâne închisă pe întreaga perioadă de derulare a anchetei.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici