Marko: Pentru un prinţ de Wales nu este dezonorant să locuiască în Ţinutul Secuiesc

Vicepremierul Marko Bela a salutat, vineri, la Târgu Mureş, declaraţia prinţului Charles referitoare la Transilvania, adăugând că "pentru un prinţ de Wales nu e aşa dezonorant să cumpere castele şi să locuiască în Ţinutul Secuiesc".

135 afișări
Imaginea articolului Marko: Pentru un prinţ de Wales nu este dezonorant să locuiască în Ţinutul Secuiesc

Marko: Pentru un prinţ de Wales nu este dezonorant să locuiască în Ţinutul Secuiesc (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a declarat, vineri, de la tribuna Consiliului Administrativ "Ţinutul Secuiesc" al UDMR, că acest consiliu al aleşilor din Ţinutul Secuiesc se constituie în spiritul sloganului "nu suntem la fel, dar ţinem laolaltă", el îndemnând maghiarii din Transilvania să îşi asume identitatea secuiască.

"Suntem şi secui, iar această identitate nu se poate înlocui. Nu trebuie cineva să creadă că e secui, şi nu maghiar. Ţinutul Secuiesc trebuie să îşi arate propria identitate, propria faţă, să fie ridicat din punct de vedere economic şi identitatea secuiască să fie prezentă", a spus Marko Bela.

El a salutat, în acest context, declaraţia prinţului Charles referitoare la Transilvania.

"Ce bine că există un prinţ Charles, în sfârşit, a spus cineva că Transilvania este un tezaur turistic. Şi-a dat seama că este important să vii în secuime ca turist, pentru un prinţ de Wales nu e aşa dezonorant să cumpere castele şi să locuiască în Ţinutul Secuiesc", a spus Marko Bela.

Prinţul Charles a spus că "nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania", într-un interviu acordat Irinei Păcurariu şi difuzat la TVR 1.

Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare, şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania.

"Prinţul Charles a spus că românii au tradiţii atât de frumoase încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de către autorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la o înmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurile i s-au părut de-a dreptul fabuloase", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şi premierul Boc.

Prinţul Charles se află într-o vizită privată în România, el mergând în mai multe localităţi din Transilvania, precum Saschiz, Delniţa şi Valea Zălanului, unde are o casă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici