Marko, răspunzând unei întrebări: Dacă ne sugeraţi, UDMR ar putea cere, eventual, şefia Senatului

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a fost întrebat, luni, de ziarişti, dacă UDMR ar putea cere funcţia de preşedinte al Senatului, vicepremierul răspunzând: "N-am cerut, dar dacă dumneavoastră ne sugeraţi, eventual am putea".

16 afișări
Imaginea articolului Marko, răspunzând unei întrebări: Dacă ne sugeraţi, UDMR ar putea cere, eventual, şefia Senatului

Marko, răspunzând unei întrebări: Dacă ne sugeraţi, UDMR ar putea cere, eventual, şefia Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

El a menţionat că încă nu s-a discutat în coaliţie despre partidul - PDL sau UDMR - căruia ar urma să îi revină funcţia de preşedinte al Senatului. El a ţinut să sublinieze însă că sunt membri ai Uniunii care ar face faţă cu brio acestei funcţii.

"Nu am discutat deocamdată funcţia cui ar reveni. Sunt sigur că am avea colegi care ar face faţă cu brio, dar n-am discutat acest lucru. (...) În ceea ce priveşte persoana, binenţeles că vom avea o astfel de discuţie şi vom vota după ce am convenit în legătură cu persoana, dacă vom ajunge acolo, deocamdată discutăm despre revocare", a mai spus liderul UDMR.

El a adăugat că în acest moment nu ar vrea să se refere la persoane. "Nu m-aş referi la persoana domnului Mircea Geoană sau la persoana viitorului preşedinte al Senatului", a declarat Marko.

Întrebat dacă UDMR ar putea să ceară acestă funcţie, Marko Bela a răspuns: " N-am cerut, dar dacă dumneavoastră ne sugeraţi eventual am putea".

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igaş, a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR. Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană (PSD) din funcţia de preşedinte al Senatului.

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că demersul senatorilor partidului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de conducerea formaţiunii democrat-liberale.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că, în şedinţa coaliţiei, democrat-liberalii au avut o discuţie cu UDMR privind susţinerea demersului de revocare a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, iar răspunsul a fost mulţumitor, el arătând că PDL trebuie să revendice acest post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici