Marko: Suntem Guvern majoritar, dar în acelaşi timp minoritar în anumite situaţii cheie în Parlament

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat, marţi, că există o problemă de funcţionare în Parlament, el declarându-se nemulţumit de faptul că, deşi există un Guvern majoritar, el este minoritar "în anumite situaţii cheie" în Parlament.

28 afișări
Imaginea articolului Marko: Suntem Guvern majoritar, dar în acelaşi timp minoritar în anumite situaţii cheie în Parlament

Marko: Suntem Guvern majoritar, dar în acelaşi timp minoritar în anumite situaţii cheie în Parlament (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"E clar că avem o problemă în întregul Parlament, o problemă de funcţionare. Noi suntem un Guvern majoritar, dar în acelaşi timp minoritar în anumite situaţii cheie în Parlamentul României şi eu nu cred că ar fi bine pentru perioada următoare", a arătat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.

El s-a declarat nemulţumit că partidele din coaliţia de guvernare nu au majoritate în Birourile Permanente şi în mai multe comisii de specialitate, Marko adăugând că, din acest motiv, "nu se poate lucra aşa cum ar trebui şi aşa cum se lucrează într-un Parlament".

"Noi, de ani de zile, în Parlamentul României, nu ştiu cum suntem atât de talentaţi, nu avem o situaţia clară, stabilă, privind majoritatea guvernamentală. Am avut vreo nouă luni când am avut o majoritate de 70 şi ceva la sută şi nici aceea n-a fost majoritate fiindcă, de fapt, au fost două partide cu 30 şi ceva la sută, care au fost într-un permanent litigiu", a afirmat senatorul UDMR.

"Dar, începând cu 2007, în Parlament nu avem o majoritate stabilă. Totdeauna Guvernul lucrează într-o situaţie de Guvern minoritar sau semi-minoritar şi, în acest moment, nu ştiu cum, dar trebuie să rezolvăm aceste lucruri", a fost de părere Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici