Marko: UDMR nu va fi co-organizatoare alături de CNS a Adunării Aleşilor Locali din Secuime

Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că Uniunea nu va fi co-organizatoare alături de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, anunţată pentru data de 12 martie de Comisia Permanentă Interimară a Adunării Aleşilor Locali.

28 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR nu va fi co-organizatoare alături de CNS a Adunării Aleşilor Locali din Secuime

Marko: UDMR nu va fi co-organizatoare alături de CNS a Adunării Aleşilor Locali din Secuime (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul UDMR, Marko Bela, prezent, sâmbătă, la Zagon, judeţul Covasna, a fost întrebat despre anunţul Comisiei Permanente Interimare a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc privind organizarea unei noi Adunări a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc.

Marko Bela a spus că UDMR nu va avea o acţiune comună, în acest sens, cu CNS.

"Nu am preconizat un eveniment organizat în comun cu această asociaţie", a spus Marko.

Liderul UDMR nu a dorit să comenteze nici propunerea ca ordinea de zi a Adunării să cuprindă un proiect de hotărâre privind declararea limbii maghiare ca limbă oficială în Ţinutul Secuiesc.

"Nu m-am ocupat de această propunere, dumneavoastră mi-aţi atras atenţia că există o astfel de propunere, şi nici nu vreau să comentez. Noi suntem o organizaţie politică, responsabilă, care are o serie de obiective extrem de importante, priorităţi, pentru perioada următoare, şi Consiliul Naţional Secuiesc, cu tot respectul spun acest lucru, este o asociaţie civilă, care, la fel, încearcă să organizeze anumite acţiuni", a subliniat Marko Bela.

Marko Bela a participat, sâmbătă, la Zagon, la o manifestare dedicată comemorării scriitorului Domokos Geza, primul preşedinte al UDMR.

Comisia Permanentă Interimară a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc a anunţat vineri convocarea Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, în conformitate cu hotărârea adunării din 5 septembrie 2009, de la Odorheiu Secuiesc.

Adunarea va avea loc în 12 martie 2010, de la ora 15.00, în municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit sursei citate, organizatorii invită toţi aleşii locali din secuime, indiferent de apartenenţa politică sau etnică, să participe la lucrările adunării.

Totodată, Comisia Permanentă Interimară şi-a exprimat speranţa că de data aceasta se va organiza o singură adunare.

Pentru acest lucru comisia a adresat scrisori conducătorilor formaţiunilor politice care au reprezentanţi în consiliile locale sau judeţene din Ţinutul Secuiesc, să numească delegaţi în comisia de organizare, adăugând că, până în prezent, au răspuns favorabil Partidul Civic Maghiar şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Comisia permanentă interimară a propus, de asemenea, ca ordinea de zi să cuprindă un proiect de hotărâre privind declararea limbii maghiare ca limbă oficială în Ţinutul Secuiesc.

În 4 septembrie 2009, Adunarea Aleşilor Locali din Secuime organizată de UDMR şi CNMT a avut loc la Miercurea Ciuc, iar în 5 septembrie la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a avut loc întâlnirea aleşilor locali din Secuime organizată de CNS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici