Marko: UDMR trebuie să prezinte în UE problema secuilor

UDMR va trebui să prezinte în Uniunea Europeană problema secuilor şi Transilvania, dar şi a Partiumului, zona de vest a României, a declarat, sâmbătă, la Conferinţa Naţională a Aleşilor Locali ai UDMR, preşedintele Uniunii, Marko Bela.

1 afișare
Imaginea articolului Marko: UDMR trebuie să prezinte în UE problema secuilor

Marko: UDMR trebuie să prezinte în UE problema secuilor

“Sarcina noastră este să facem cunoscută Transilvania şi Secuimea cum este mai bine pentru noi. Este nevoie de prezentarea distinctă secuilor cu ajutorul Porţilor Secuieşti”, a spus Marko, subliniind că se cunosc multe despre situaţia tirolezilor în Europa şi a altor minorităţi, dar prea puţin despre secui.

El i-a acuzat pe cei care susţin că nu va fi nicio problemă dacă maghiarii nu vor fi reprezentaţi în Parlamentul European în urma prezentării a două liste de candidaţi.

“Este bai mare. Putem concura maghiari cu maghiari, dar uităm că concurenţa nu trebuie să se poarte între noi, ci cu românii. Trebuie să dovedim că la Parlamentul European de la Bruxelles, România nu va fi reprezentată doar de români. Dacă la Bruxelles România va fi reprezentată doar de români, atunci se va demonstra că România este un stat naţional”, a spus Marko, în faţa aleşilor locali ai UDMR.

El susţine că este deosebit de importantă prezenţa maghiarilor din România în PE, unde în viitorii doi ani se va discuta despre autonomie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici