Marko: Varujan Vosganian ar trebui să ne întrebe dacă noi vrem să mai colaborăm cu PNL

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, ca reacţie la avertismentul liderului PNL Varujan Vosganian despre comportamentul Uniunii, că nu ştie dacă UDMR mai are nevoie de o colaborare cu PNL, ţinând cont de faptul că liberalii au adoptat un discurs naţionalist.

18 afișări
Imaginea articolului Marko: Varujan Vosganian ar trebui să ne întrebe dacă noi vrem să mai colaborăm cu PNL

Marko: Varujan Vosganian ar trebui să ne întrebe dacă noi vrem să mai colaborăm cu PNL (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a declarat, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că a constatat o "metamorfoză bizară" la PNL în ultima vreme, partid care atacă UDMR în ceea ce priveşte Legea Educaţiei.

"Eu nu ştiu dacă mai am nevoie de o colaborare cu PNL, care a trecut printr-o metamorfoză bizară în ultima vreme. Sincer, eu m-am şi pus pe gânduri, că oi fi eu naiv, că am declarat de mai multe ori că suntem în relaţii bune cu PNL şi că ne-am înţeles foarte bine, inclusiv în problema etnică. Şi acum mă trezesc că ei sunt cei mai naţionalişti. Ei ne atacă cel mai dur privind Legea Educaţiei şi văd cu stupefacţie că au găsit direcţia de atac, şi anume UDMR. Varujan Vosganian ar trebui el să ne întrebe dacă noi vrem să mai colaborăm cu PNL", a spus preşedintele UDMR, Marko Bela.

Acesta a precizat că nu ar fi crezut niciodată că va găsi la PNL o astfel de atitudine, dar şi-a dat seama că "în politică orice este posibil".

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a avertizat, vineri, UDMR că "se joacă cu focul", spunând că Uniunea este la fel de vinovată ca şi PDL de ceea ce se întâmplă în ţară.

Vosganian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că orice colaborare viitoare a PNL cu UDMR "va avea în vedere modul în care Uniunea doreşte, pe viitor, să cauţioneze sau să îşi retragă sprijinul de la acest Guvern nu sinucigaş, ci ucigaş, pentru că sinucigaşii îşi rezolvă probleme înăuntrul lor".

"Am un mesaj către UDMR. Opinia mea este că UDMR se joacă cu focul. Dacă UDMR crede că noi putem accepta tot comportamentul său numai prin prisma faptului că o minoritate trebuie mai ales să se apere pe sine şi să fie mai neglijentă cu situaţia generală a ţării, să nu se iluzioneze cu asta", a spus Vosganian.

Varujan Vosganian a afirmat că, după opinia liberalilor, "UDMR este la fel de responsabilă ca şi PDL de ceea ce se întâmplă astăzi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici