Marko: Vrem să facem parte dintr-o majoritate care îl susţine pe Iohannis premier

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Consiliul Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale UDMR, că Uniunea doreşte să facă parte dintr-o majoritate care să îl susţină pentru funcţia de premier pe Klaus Iohannis.

25 afișări
Imaginea articolului Marko: Vrem să facem parte dintr-o majoritate care îl susţine pe Iohannis premier

Marko: Vrem să facem parte dintr-o majoritate care îl susţine pe Iohannis premier (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

El a afirmat, de asemenea, că, în prezent, se conturează o colaborare mai strânsă a UDMR cu PNL şi că pentru organizaţia pe care o conduce este foarte importantă propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

"La fel, pot anticipa această susţinere în mod cert. Colegii mei din conducere sunt convins că vor susţine ideea ca domnul Klaus Iohannis să fie prim-ministru al României după alegerile prezidenţiale", a adăugat liderul UDMR.

Marko a arătat că, în mod cert, reprezentanţii Uniunii vor lua marţi o decizie privind susţinerea lui Klaus Iohannis şi se va încerca realizarea unei înţelegeri şi colaborări cu PNL, astfel încât cele două formaţiuni să meargă "în aceeaşi drecţie".

El a adăugat că membrii Uniunii nu vor putea face o distincţie foarte mare între alegerea preşedintelui şi, în acelaşi timp, după alegeri, formarea unei majorităţi guvernamentale.

Marko Bela a afirmat că forul de conducere al Uniunii, Consiliul Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale UDMR, va face, în acelaşi timp, un blanţ al campaniei electorale, al rezultatului obţinut în alegerile prezidenţiale, o analiză privind rezultatul fiecărui judeţ, dar "ceea ce e important, o consultare privind viitorul apropiat", în legătură cu turul doi al prezidenţialelor.

"Eu aş vrea să ajungem, nu neapărat astăzi şi în această reuniune de consultare, să ajungem cât mai repede la o concluzie foarte clară privind susţinerea unui candidat, deci, o decizie concretă privind această susţinere şi, din acest punct de vedere, este foarte importantă opinia colegilor mei din teritoriu", a spus el, adăugând că această şedinţă va fi urmată de una a Consiliul Permanent al UDMR, for operativ de decizie.

Preşedintele UDMR a afirmat că reprezentanţii Uniunii au avut deja nişte "discuţii preliminare" cu colegii din PNL, cu care au convenit să încerce o corelare "cât mai strânsă" în ceea ce priveşte deciziile referitoare la susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi o eventuală majoritate parlamentară pentru susţinerea unui guvern.

El a adăugat că şi marţi după-amiază va avea loc o discuţie cu liderii PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici