Mazăre: După validarea Guvernului, acţiuni ale Portului Constanţa vor trece foarte rapid la primărie

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că a primit noi asigurări de la premierul Victor Ponta că după validarea Guvernului autorităţile locale vor mai primi "foarte rapid" acţiunile cerute la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

399 afișări
Imaginea articolului Mazăre: După validarea Guvernului, acţiuni ale Portului Constanţa vor trece foarte rapid la primărie

Radu Mazăre (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Mazăre a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că a discutat această chestiune din nou cu premierul Victor Ponta, dar şi cu ministrul Dan Şova, care şi-a luat angajamentul să facă acest lucru.

"Am vorbit şi cu Şova, şi cu Ponta. Ponta întotdeauna a spus că susţine acest demers de a trece acţiunile în varianta pe care am discutat-o noi. Sigur că aş fi vrut mai mult, dar e ok şi aşa, iar ministrul Şova şi-a luat angajamentul să facă acest lucru", a spus Mazăre.

Când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă nu-şi vor ţine promisiunea, primarul a răspuns: "Dacă nu, nu votează lumea! O să vedem dacă nu, dar deocamdată şi-au luat angajamentul şi nu văd de ce nu ar face-o".

De asemenea, chestionat să dea un termen până la care această promisiune va fi pusă în practică, Mazăre a spus: "Foarte rapid. Ar fi în avantajul lor şi al nostru să facă această promisiune până la alegerile europarlamentare. Dacă le trece, Guvernul se ocupă de chestiunea asta".

Mazăre a precizat că dacă Guvernul va fi validat în această săptămână atunci începând de luni directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa va merge la ministrul Dan Şova, urmând să-i prezinte procedura de transfer a acţiunilor.

"Pot să vă spun că de luni directorul portului va fi la uşa ministrului Şova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a acţiunilor, cu firma care este desemnată să le scoată la Bursă. Eu nu ştiu toate amănuntele astea, că e bucătăria lor”, a adăugat Mazăre.

El a precizat că, potrivit discuţiei cu premierul, autorităţile locale vor primi încă 15 la sută din acţiunile pe care statul le deţine la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, urmând ca alte 15 la sută din acţiuni să fie listate pe Bursă.

În prezent, statul deţine 60 la sută din acţiunile APMC, 20 la sută Fondul Proprietatea şi 20 la sută Consiliul Local Municipal Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici