Mazăre: PSD nu ar trebui să susţină moţiunea de cenzură

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, luni după-amiază, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii nu ar trebui să susţină o moţiune de cenzură la adresa actualului Guvern pentru că acest lucru va arunca ţara în criză.

17 afișări
Imaginea articolului Mazăre: PSD nu ar trebui să susţină moţiunea de cenzură

Mazăre consideră că PSD nu ar trebui să susţină moţiunea de cenzură (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am mai declarat în câteva rânduri, inclusiv la Congres, că nu este bine ca PSD, acum, cu o lună şi jumătate înainte de alegeri, să sprijine această moţiune de cenzură, să o voteze şi să dărâme Guvernul, să arunce ţara într-o criză. Sunt stupefiat şi contrariat de banii pe care i-a găsit Boc în şase ore", a spus liderul PSD Constanţa.

"Ştiu că nouă luni de zile n-am găsit bani şi nu am reuşit să plătim profesorii, n-am reuşit să găsim bani pentru infrastructură, au fost date ordonanţe de guvern, care gâtuiau autorităţile locale doar, doar se mai întorc ceva bani către Bucureşti, iar acum domnul Boc a găsit bani în şase ore. Dar, în acelaşi timp, nu cred că este bine să fie provocată o criză majoră, pentru că dărâmarea Guvernului cu o lună şi jumătate înainte de alegeri este o criză majoră şi voi vota în consecinţă la partid dacă se va pune problema susţinerii sau nesusţinerii moţiunii de cenzură", a afirmat Radu Mazăre.

El a explicat că această decizie ar trebui luată în Comitetul Executiv, iar dacă majoritatea va decide susţinerea moţiunii, atunci se va supune votului partidului.

"Teoretic, decizia nu poate să o ia domnul Geoană, decizia se ia în Comitetul Executiv. Dacă nu, se ia în cadrul unui consiliu că pentru a dărâma guvernul nu hotărăşte preşedintele partidului. Dacă se decide într-o şedinţă a partidului, ne supunem, că aşa e jocul democratic", a mai spus liderul PSD Constanţa.

După ce a fost informat de un jurnalist că Biroul Politic al PSD a decis, luni, susţinerea moţiunii de cenzură, Radu Mazăre a spus că nu ştia de această decizie şi că, dacă a fost luată fără a fi consultat, ar putea să le sugereze parlamentarilor PSD de Constanţa să nu voteze moţiunea.

"Eu nu am fost informat dacă a fost luată decizia. Dacă a luat această decizie fără să fiu informat o să văd cum o să acţionez, poate îi instruiesc pe parlamentarii PSD de Constanţa să nu voteze moţiunea. Trebuia să fim întrebaţi. O decizie de dărâmare a guvernului nu cred că se ia în 12 oameni în Biroul Politic de la Bucureşti", a completat Radu Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici