Mazăre renunţă la candidatură şi îl susţine pe Ponta - GALERIE FOTO

Radu Mazărea a aunţat, sâmbătă, la Congres, că renunţă la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al PSD şi îl sprijină pe Victor Ponta pentru această funcţie, deoarece acesta "are sânge în el".

174 afișări
Imaginea articolului Mazăre renunţă la candidatură şi îl susţine pe Ponta - GALERIE FOTO

Mazăre renunţă la candidatură şi îl susţine pe Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mazăre a spus că ar fi putut să candideze, dar ar fi trebuit să renunţe la funcţia de primar al Constanţei.

"Victor Ponta are sânge în el. Şi, dacă am găsit un băiat care are sânge în el, eu vreau să-l las pe el. De aceea, cei care doreau să mă susţină pe mine, susţineţi-l pe Victor", a adăugat Radu Mazăre.

El a spus că pentru Miron Mitrea are mare respect, acesta aducându-l în partid şi fiind un bun organizator, este vertical şi are coloană vertebrală, dar cel mai aproape de generaţia sa este Vicor Ponta.

Pe de altă parte, Radu Mazăre l-a criticat pe actualul preşedinte al partidului Mircea Geoană, arătând că a simţit "o durere în plex", când Geoană a afirmat că a fost "să se relaxeze" înainte de confruntarea din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Radu Mazăre

"Am simţit o durere în plex atunci când am auzit de la Mircea Geoană că a fost să se relaxeze. Am simţit atunci că vom pierde alegerile. Îmi pare rău, pentru că am trudit cu toţii", le-a spus Mazăre participanţilor la Congres, referindu-se la vizita pe care Mircea Geoană a făcut-o la Sorin Ovidiu Vântu cu o zi înainte de confruntarea electorală din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

El a arătat că Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale şi trebuie să se retragă din funcţia de preşedinte PSD.

"Este normal ca atunci când ai avut o susţinere mare şi ai pierdut, e corect şi onorabil să te retragi şi să laşi funcţia altora. Aşa am crezut şi acum 5 ani, când, din păcate, Adrian Năstase a pierdut alegerile", a adăugat Mazăre.

Mazăre a mai spus că nu s-a certat, nu este supărat şi îl respectă pe Mircea Geoană.

Radu Mazăre a venit în fugă la tribuna Congresului pentru a-şi susţine discursul şi a fost îmbrăcat în uniformă militară.

Radu Mazăre

El le-a explicat participanţilor la Congres că de 5 ani de zile este în uniformă militară pentru că este în război cu "poliţia politică pe care a instaurat-o Traian Băsescu".

Mazăre a spus că luptă pentru toţi cei cărora le este frică să vorbească la telefon de "dulăii lui Traian Băsescu".

Primarul Constanţei l-a criticat şi pe premierul Emil Boc, arătând că este o "marionetă", "un papiţoi care joacă" după Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici