Meir îl dă în judecată pe Olteanu pentru calomnie

Candidatul independent la prezidenţiale Nati Meir a anunţat, marţi, că a depus plângere penală pentru calomnie împotriva liberalului Bogdan Olteanu, căruia îi cere despăgubiri de cinci milioane de euro, acesta replicând că insulta şi calomnia nu reprezintă, potrivit legilor în vigoare, infracţiuni.

17 afișări
Imaginea articolului Meir îl dă în judecată pe Olteanu pentru calomnie

Meir îl dă în judecată pe Olteanu pentru calomnie (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Nati Meir a anunţat că a depus, marţi, o plângere penală împotriva deputatului PNL Bogdan Olteanu "pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 205 şi 206 Cod penal".

Meir s-a constituit parte civilă în acest caz, solicitând despăgubiri civile în valoare de 5.000.000 de euro.

El susţine că Olteanu a făcut afirmaţii calomnioase la adresa sa, pe 14 mai, într-o emisiune televizată.

Plângerea penală a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În replică, Olteanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, insulta şi calomnia nu reprezintă infracţiuni, conform actualelor prevederi ale Codului penal.

"Ar fi bine ca, înainte să candideze la preşedinţie, domnul Nati Meir să înveţe legile statului", a declarat Bogdan Olteanu.

Fostul deputat Nati Meir şi-a lansat miercuri, la un hotel din centrul Capitalei, într-o atmosferă mondenă, candidatura la Preşedinţia României, amfitrionul evenimentului fiind Monica Columbeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici