Meleşcanu, candidat din partea PSD la Senat. Tăriceanu spune că a dejucat „mişcarea” pe care voia să o facă Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a sesizat dorinţa Vioricăi Dăncilă de a prelua şi destructura partidul ALDE şi i-a dejucat planul mârşav. El a adăugat că speră ca Teodor Meleşcanu să îşi dea seama că propunerea venită din PSD îi afectează prestigiul şi să renunţe la şefia Senatului.

2169 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, candidat din partea PSD la Senat. Tăriceanu spune că a dejucat „mişcarea” pe care voia să o facă Dăncilă

Meleşcanu, candidat din partea PSD la Senat. Tăriceanu spune că a dejucat „mişcarea” pe care voia să o facă Dăncilă

”Pe măsură ce trece timpul, aflu lucruri noi, deci ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu a mai adăugat că Meleşcanu ar trebui să renunţe la propunerea pentru şefia Senatului.

”Domnul Meleşcanu are suficientă experienţă să-şi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, ştiţi, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a afirmat Tăriceanu.

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului, după demisia din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru şefia forului legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici