Meleşcanu, exclus din ALDE dacă acceptă susţinerea PSD. Ion Popa, susţinut de ALDE la şefia Senatului/ Tăriceanu: Încercările de „racolare" a membrilor se înscriu în linia „unui război” | VIDEO

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

2767 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, exclus din ALDE dacă acceptă susţinerea PSD. Ion Popa, susţinut de ALDE la şefia Senatului/ Tăriceanu: Încercările de „racolare" a membrilor se înscriu în linia „unui război” | VIDEO

Teodor Meleşcanu, exclus din ALDE dacă acceptă susţinerea PSD. Partidul condus de la Călin Popescu Tăriceanu îl susţine pe Ion Popa pentru conducerea Senatului

„Prima decizie e cea referitoare la susţinerea colegului senator Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau ssuţinerea partidului acceptă funcţii, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi dl Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE de marţi la Parlament.

Întrebat dacă decizia ALDE, de excludere a persoanelor care acceptă funcţii, fără acordul partidului, e valabilă şi la Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Şi la Camera Deputaţilor e valabilă decizia şi la nivelul Guvernului, Senatului, secretarilor de stat, peste tot”.

Tăriceanu: Observ un atac furibund al PSD la adresa ALDE. Îi previn că nu întoarcem şi celălalt obraz

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că observă un "atac furibund" al PSD la adresa partidului săi şi previne partidul de la guvernare că nu este în postura să "întoarcă celălalt obraz". Tăriceanu spune că tentativele de "racolare" a membrilor ALDE se înscriu în linia "unui război".

"La despărţirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem şi celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eşuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră", a declarat, marţi, la Parlament, Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului, după demisia din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru şefia forului legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici