Meleşcanu, la Congresul PSD: Mă bucur că e aici şi Verestoy, avem nevoie de solidaritate

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, unde a vorbit în calitate de invitat, că se bucură de prezenţa senatorului UDMR Atilla Verestoy la evenimentul social-democraţilor, el subliniind că este nevoie de unitate, mai ales la votul moţiunii de cenzură.

50 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, la Congresul PSD: Mă bucur că e aici şi Verestoy, avem nevoie de solidaritate

Meleşcanu, la Congresul PSD: Mă bucur că e aici şi Verestoy, avem nevoie de solidaritate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mă bucură prezenţa colegului nostru, domnul Atilla Verestoy, aici, pentru că avem nevoie de solidaritate, iar cel mai bun moment e la votul moţiunii de cenzură", a spus Meleşcanu, care a vorbit în faţa a cinci mii de social-democraţi reuniţi la Sala Palatului, la Congresul extraordinar.

Meleşcanu a luat cuvântul după preşedintele PC şi senatorul UDMR Atilla Verestoy.

Vicepreşedintele liberal a precizat că PSD, PNL şi PC vor depune împreună o moţiune de cenzură, el arătând că acest lucru este o condiţie necesară, dar nu şi suficientă pentru demiterea actualului Guvern.

"Avem nevoie de sprijin cât mai mare din partea parlamentarilor pentru ca moţiune de cenzură să treacă. Azi e poate unul dintre cele mai importante momente politice în care toate forţele parlamentare responsabile trebuie să acţioneze unitar, ca să avem un alt Guvern. Apelul meu nu e un demers politic, nu cer să se voteze pentru PNL, PSD, PC, cer să se voteze pentru România, pentru că acum e momentul. Alegerea ar trebui să fie foarte simplă şi clară", a spus Meleşcanu.

El a felicitat PSD pentru reforma statutară pe care o va face la Congres şi şi-a exprimat speranţa ca în scurt timp un Guvern susţinut de PSD şi PNL să ia măsurile necesare pentru a repara "dezastrul" făcut de actualul Executiv.

Şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut, în deschiderea Congresului extraordinar al PSD, un mesaj de unitate.

"Mesajul nostru de azi e unul de unitate. A fost prea multă dezbinare în ultimii ani. Cineva trebuie să-i reuneasscă pe români într-un crez şi scop comun. Credem că PSD e parte a soluţiilor pentru români. Miza Congresului nu e lupta pentru funcţii. Uşa Congresului e deschisă pentru orice om, partid sau cetăţean care, fără să fie neapărat social-democrat, luptă pentru o România democratică", a spus Ponta.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că textul moţiunii de cenzură va fi aprobat luni de către Birourile permanente ale PSD, PNL şi PC, urmând ca moţiunea să fie depusă la Parlament luni după-amiază.

Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât cel al parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici