Meleşcanu nu votează la Paris ”pentru a nu priva un român de acolo de posibilitatea de a vota”

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că nu va vota la Paris pentru că ar însemna că ”privează” un alt român din comunitatea de acolo de posibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot.

217 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu nu votează la Paris ”pentru a nu priva un român de acolo de posibilitatea de a vota”

Teodor Meleşcanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a votat, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a răspuns negativ.

"Nu cred că noi trebuie să venim ca să votăm aici. Putem vota în ţară şi să lăsăm oamenilor de aici posibilitatea să voteze. Cei care doresc să vină la Paris ca să voteze, mă refer inclusiv la mine, trebuie să înţeleagă foarte bine că, având în vedere dorinţa mare a celor care sunt aici de a vota, orice om care vine de acasă, unde putea vota foarte bine, la Paris, ca să voteze, privează, de fapt, un alt român din comunitate de dreptul de a-şi exercita votul", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă are informaţii de la celelalte secţii de votare din diaspora, de la Munchen, Londra sau din oraşe din Spania, Teodor Meleşcanu a precizat: "Nu am intrat încă în legătură cu dânşii, tocmai de aceea mă duc acasă, pentru a supraveghea în continuare procesul de votare".

La Paris, peste 5.000 de oameni aşteaptă la această oră să voteze la cele două secţii de votare, unde cozile s-au format înainte de deschiderea urnelor.

Românii, care stau câteva ore la coadă pentru a putea vota la cele două secţii de la Paris, scandează mesaje antiguvernamentale şi "Vrem să votăm", unii dintre ei cerând prezenţa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, printre ei. Acesta se află la Ambasada din Paris, dar nu a ieşit până acum să discute cu oamenii.

Anterior, întrebat dacă va discuta cu oamenii, şeful diplomaţiei declara: "O să mă întâlnesc şi cu oamenii. După cum am văzut, e o coadă mare. Vreau să mă întâlnesc şi cu oamenii, în special cu observatorii, care cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici